Windowsista ARM-prosessoreille tarkoitettu versio

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

Windowsista ARM-prosessoreille tarkoitettu versio
Microsoft on jo pitkään pitänyt hallussaan leijonan osaa tietokoneiden käyttöjärjestelmämarkkinoista Windows-käyttöjärjestelmänsä ansiosta. Tähän asti Windowsia on valmistettu Intelin kehittämää x86-arkkitehtuurin prosessoreita silmällä pitäen, mutta tilanne on muuttumassa kun Windowsista on huhujen mukaan tulossa ARM-prosessoreille tarkoitettu versio.

Windows-venettä keinuttaa Intelin Atom-prosessoreiden huono menekki tablet-tietokoneissa. Laitevalmistajat ovat monesti valinneet mieluummin Atomin sijaan ARM-pohjaisen prosessorin jälkimmäisen vähävirtaisuuden vuoksi. Käytännössä prosessorivalinta on pakottanut valmistajat valitsemaan koneisiin Android-käyttöjärjestelmän. Asian korjaamiseksi Microsoft aikoo Wall Street Journalin nimettömien lähteiden mukaan hypätä mukaan ARM:n kelkkaan ja kehittää käyttöjärjestelmästään ARM-arkkitehtuurille yhteensopivan version.

Microsoft, ARM Holdings tai Intel eivät ole suostuneet kommentoimaan asiaa. Microsoftin odotetaan kuitenkin ilmoittavan asiasta tammikuun CES-messuilla. ARM-yhteensopivaa Windows-käyttöjärjestelmää ei nähdä ainakaan pariin vuoteen. Julkaisu osuu yhteen Windows 8:n julkaisuajankohtaan, mikä on kirvoittanut huhuja. Windows 8:n ARM-versio voi kuitenkin tulla markkinoille liian myöhään ja Android saattanee ehtiä valtaamaan alaa tablet-markkinoilla.

Tilanne on ainutlaatuinen, sillä tähän asti Microsoft ja Intel ovat toimineet kiinteässä yhteistyössä ja hallinneet yhdessä PC-markkinoille.

1 kommentti

Anonymous User
Ihanaa kun MS on huonossa asemassa ja Windowsia ei saada vielä pitkään aikaan ulos. Kun se lopulta tulee, ketään ei enää kiinnosta :)

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille