AfterDawn logo

Esimakua LaCien uudesta Float-konseptista

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Muiden muassa ulkoisia kovalevyjä valmistava LaCie panostaa tunnetusti paljon tuotteidensa suunnitteluun. LaCie on yhdessä Yanko Designin suunnittelijan André Duarte Silvan kanssa kehittäneet ulkoisten kovalevyjen käyttötarkoitusta uuteeen suuntaan Float-konseptin muodossa.

Silvan suunnittelema Float-konsepti on lajissaan ainutlaatuinen, vaikka ulkoisesti se näyttää varsin perinteiseltä kotelolta. Siinä kovalevyn kotelo on valmistettu hiilikuidusta ja kotelon pohjaan on asennettu ohut lasilevy. Lasilevyn tarkoituksena on luoda kuvitelma kelluvasta kovalevystä, mikä on koko konseptin kantava voima. Näyttävyyttä on entisestään lisätty pohjaan asennetuilla 21 LED-valolla.

Ainutlaatuisen konseptista kuitenkin tekee sen yläpintaan rakennettu monikosketusta tukeva touchpad, jonka avulla voi selata kovalevyn sisältöä tai zoomailla sieltä löytyviä kuvia.

Teknisesti Float-konseptin asemia tulee saataville sekä SSD-asemilla (maks. 256 GB) tai mekaanisilla kovalevyillä varustettuina (maks. 1 TB). Tietokoneisiin Float-asemat kytketään USB 3.0 -liitännän avulla.


LaCie on projektinsa kanssa vasta konseptitasolla, joten kaupoista tuotteita ei saa vielä hetkeen. Joka pojan leluiksi materiaali- ja ominaisuusvalintojen perusteella Float-asemat tuskin tulevat olemaan.

Kuvat Yanko Design

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT