AfterDawn logo

Sandy Bridge -prosessoreita ja -emolevyjä myyntiin etuajassa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Malesialainen Compuzone-tietokonekauppa on laittanut myyntiin Intelin uuden sukupolven Sandy Bridge -prosessoreita. Prosessorimalleja on myynnissä kolmea erilaista. Sandy Bridge -prosessorit tulevat maailmanlaajuisesti myyntiin vasta ensi vuoden alussa.

Compuzonen valikoimista löytyy tällä hetkellä Core i5-2300, Core i5-2400 ja Core i7-2600. Kaikki mallit ovat neliytimisiä ja edustavat Intelin malliston ylempää teholuokkaa. Sekä Core i5-2300 että Core i7-2600 toimivat 2,8 gigahertsin kellotaajuudella, Core i5-2400 toimii korkeammalla 3,1 gigahertsin taajuudella.

Compuzone on luonnollisesti tuonut myyntiin myös emolevyjä, jotta prosessoreiden ostamisessa olisi mitään järkeä. Sandy Bridge -prosessoreissa käytetään uutta LGA 1155 -kantaa, joten vanhat emolevyt ei sovellu uusien prosessoreiden kanssa. Tällä hetkellä Compuzonessa on myynnissä emolevyjä Asukselta ja Gigabyteltä. Täyttä varmuutta ei ole siitä, että rikkooko Compuzone salassapitosopimusta, vai onko Intel jälleen antanut aasialaisille kauppiaille erivapauden laittaa uutuustuotteet myyntiin etuajassa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT