Hitachilta uusi erittäin ohut kovalevy

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

Hitachilta uusi erittäin ohut kovalevy
Hitachi GST on julkaissut ainoastaan seitsemän millimetriä paksun 2,5 tuuman Travelstar Z5K500 -kovalevyn, jota myydään 250, 320 ja 500 gigatavun malleina.

Kovalevyissä on käytetty ainoastaan yhtä kuudennen sukupolven PMR-kiekkoa, jonka pyörimisnopeudeksi ilmoitetaan 5400 kierrosta minuutissa. Mallista löytyy lisäksi SATA 3 Gbps -liitäntä, neljän kilotavun sektorikoko ja tuki BDE-salaukselle. Kirjoituksen tai luvun aikainen tehonkulutus on Hitachin mukaan 1,8 wattia ja levossa ainoastaan 0,55 wattia.

Uuden kovalevyn mielenkiintoisimpiin ominaisuuksiin kuuluu ohuen rakenteensa lisäksi se, että siinä on päästy uusiin lukemiin tallennustiheyden suhteen. Kovalevyn 500 gigatavun mallin kiekossa on saatu tallennustiheys puristettua 636 gigabittiin neliötuumalla. Teoriassa tällä tallennustiheydellä päästäisiin 3,5-tuumaisissa kovalevyissä neljän tai viiden teratavun malleihin. Analyytikot odottavatkin tämän kokoisten 3,5-tuuman kovalevyjen ilmestyvän seuraavan 12 kuukauden sisällä.

Travelstar Z5K500:n toimitukset alkavat vielä tämän vuoden aikana.

2 kommenttia

baltam
Höh, "vain" 18 wattia. Tais tulla pilkkuvirhe. Ei silti, laitan läppäriini mieluummin 60-gigasen SSD:n kuin 500-gigasen pyörivän kiekon. Varastolevyksi ulkoinen levy miel. USB3:lla. Läppäreissä toki saisi yleistyä kaksi kiintolevypaikkaa. Joissain jo taitaa ollakin
Anonymous User
Originally posted by baltam:
Höh, "vain" 18 wattia. Tais tulla pilkkuvirhe. Ei silti, laitan läppäriini mieluummin 60-gigasen SSD:n kuin 500-gigasen pyörivän kiekon. Varastolevyksi ulkoinen levy miel. USB3:lla. Läppäreissä toki saisi yleistyä kaksi kiintolevypaikkaa. Joissain jo taitaa ollakin
Jep. Alkuperäisessä jutussa puhutaan 1,8W tehonkulutuksesta kirjoittaessa/lukiessa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille