Tegra 2 myös Samsungin laitteisiin?

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Tegra 2 myös Samsungin laitteisiin?
Useiden eri lähteiden mukaan Samsung on tilannut siruvalmistaja Nvidialta suuren määrän Tegra 2 -prosessoreita. Useat suuret valmistajat kuten LG, Motorola ja Toshiba ovat jo ilmoittaneet tuovansa markkinoille Tegra 2 -alustaan pohjautuvia älypuhelimia ja tabletteja.

Talousasioihin keskittyvän Forbes-lehden mukaan Nvidiaa voisikin pitää tablet-koneiden odotetun suosion kasvun suurimpana voittajana.

Samsungin liittyminen Tegra 2:n käyttäjien joukkoon on kuitenkin mielenkiintoinen käänne, sillä yhtiö on tähän mennessä käyttänyt vain omia Hummingbird-prosessoreitaan hyvin myyneissä Galaxy-sarjan laitteissa. Lisäksi Samsungilla on suunnitelmissa oma Orion-nimellä tunnettu kaksiydinprosessori, jonka esiversioita yhtiö on jo esitellyt aiemmin. Orionin odotetaan päihittävän Tegra 2:n suorituskyvyssä, mutta nykytietojen mukaan se olisi saatavilla vasta ensi vuoden puolenvälin tietämillä.

Kaksiydinprosessoreiden ilmestyessä yhä useampiin laitteisiin, Samsungilla ei ole varaa pudota kelkasta Orionin valmistumista odotellessa. Forbesin haastatteleman BMO Capital Markets -yhtiön analyytikon Ambrish Srivastavan mukaan Samsungin seuraava versio Galaxy Tabista perustuisikin Nvidian Tegra 2 -alustaan.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille