AfterDawn logo

Chameleon X-1 muuttuu hiirestä Padiksi

Teemu Laitila Teemu Laitila
5 kommenttia

Shogun Bros -yhtiön julkaisema Chameleon X-1 näyttää ensivilkaisulla perinteiseltä tietokoneen hiireltä, mutta ylösalaisin käännettynä sen pohjasta paljastuu kuitenkin täysiverinen Pad-peliohjain. Vaikka monissa PC-peleissä näppäimistö ja hiiri ovat lyömätön yhdistelmä, on konsoleista tutulla Pad-ohjaimella käyttötarkoituksensa.

Chameleon X-1 -ohjaimen hiiripuoli sisältää perinteisesti kaksi nappulaa sekä rullan. Alapuolelta löytyy paljon Playstation-ohjainta muistuttavat nappulat, kuten kaksi analogista ohjaustikkua ja neljä nappulaa kummallekkin kädelle. Sivulla on lisäksi nappulat, jotka toimivat peliohjaimen takanappuloina.

Alapuolelle on sijoitettu myös 1600dpi tarkkuudella toimiva optinen sensori joka päivittyy 125 Hz:n taajuudella. Laite on langaton ja se toimii 2,4 GHz:n taajuudella. Ohjain sisältää forcefeedback-toiminnon.

Shogun Bros kertoo laitteen hinnaksi noin 55 dollaria ja sen pitäisi tulla myyntiin ensi vuoden alkupuolella.

5 KOMMENTTIA

Tomppa121/5

Mitenhän tuo toimii käytännössä?

Arzgahhh2/5

toimiikos tää esmes xboxilla ja PS3:lla?

kimez3/5

Jäi kiinnostaan toimiikohan toi forcefeedback hiiressä, ja kuinkahan sitä pelit tukisivat?

Raattis4/5

Kuinkahan noita "peukalonäppäimiä" on tarkotus käyttää, kun ovat väärällä puolella hiirtä?

En osaa enää elää ilman muutamaa lisänäppäintä. Jos kuvissa on vasemman käden malli, saatan vakavasti harkita tuon hankkimista.

Toisaalta käytän pädiä tietokoneella melko harvoin, mutta ehkä tulisi pelattua enemmän, jos sellainen olisi helposti kädettyvillä. 55 dollarin hintaan tuo on todella vetoavan oloinen laite - pelkkänä hiirenäkin.

squi5/5

Originally posted by Raattis:

Kuinkahan noita "peukalonäppäimiä" on tarkotus käyttää, kun ovat väärällä puolella hiirtä?

Oikeassa olet, hankalahan noita on hiirimoodissa käyttää ainakin oikealla kädellä. Muotoilun perusteella tuskin mahdoton käyttää vasemmallakaan kädellä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT