TSMC rakentaa uuden tehtaan

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

TSMC rakentaa uuden tehtaan
Puolijohdeyhtiö TSMC on ilmoittanut rakentavansa uuden tehtaan Taiwaniin. Fab 16:ksi nimetty tehdas on TSMC:n kolmas 300 millimetrin kiekkoja valmistava tehdas ja neljäs tehdashanke, joista TSMC on viime kuukausina ilmoittanut.

TSMC on asettanut tavoitteekseen, että Fab 16:ssa valmistetaan 100.000 piikiekkoa kuukaudessa. Uudessa tehtaassa keskitytään 28 nanometrin valmistustekniikkaan. Puolijohdemarkkinoita vaivaa tällä hetkellä kapasiteetin puute ja kysyntä ensi vuonna näyttäisi vain kasvavan. Tehtaan on tarkoitus valmistua maaliskuussa 2012.

Markkinoilla TSMC:n uudet investoinnit on otettu huolestuneesti vastaan. TSMC on tällä hetkellä vankka asema alallaan ja yhtiön suunnittelemien kapasiteettilisäysten pelätään vain pönkittävän sitä. Samsungin ja Globalfoundriesin pelätään jäävän marginaaliin. Aiemmin tänä vuonna esitettiin ennuste, jonka mukaan TSMC:llä olisi kuluvan vuosikymmenen loppuun mennessä käytännössä monopoliasema.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista