Apple luottaa Intelin näytönohjaimiin tulevissa MacBookeissa?

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Apple luottaa Intelin näytönohjaimiin tulevissa MacBookeissa?
Apple aikoo jättää erillisen näytönohjaimen pois ainakin osasta seuraavan sukupolven MacBook-kannettavista. Erillisen näytönohjaimen sijaan alle 13 tuuman kokoisissa kannettavissa siirryttäisiin kokonaan Intelin tuleviin Sandy Brige -prosessoreihin integroituihin näytönohjaimiin. Cnet-sivuston mukaan tiedot perustuvat Applea lähellä oleviin lähteisiin.

Vaikka Intelin näytönohjaimia jo osittain hyödynnetäänkin Applen kannettavissa, tähän asti Apple on luottanut pääasiassa Nvidian toimittamiin näytönohjaimiin. Sandy Bridge -prosessoreihin integroitujen näytönohjainten graafisen suorituskyvyn odotetaan suurin piirtein tuplaantuvan aikaisempiin malleihin verrattuna. Arvioiden mukaan tehoa löytyisi riittävästi pienempien ja halvempien mallien tarpeisiin.

Cnetin mukaan Apple suunnittelee myös kalliimpien mallien erillisten näytönohjainten valmistajan vaihtamista AMD:hen. Nvidian ohjaimia saatetaan käyttää kuitenkin vielä osassa high-end-malleista.

Vaikka Intelin integroitujen näytönohjainten yleinen suorituskyky alkaakin olla erillisten näytönohjainten budjettimallien tasolla, muut ominaisuudet jäävät osittain jälkeen. Intelin näytönohjaimista ei ainakaan vielä löydy tukea näytönohjaimen laskentatehoa hyödyntävälle Open CL -tekniikalle. Intelin odotetaan saavan kunnollisen tuen aikaan vasta Sandy Bridgen seuraajan Ivy Bridgen julkaisun yhteydessä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille