TSMC valmistautuu 28 nm tuotantoa varten

Kirjoittaja Panu Roivas,

TSMC valmistautuu 28 nm tuotantoa varten
TSMC kertoo 28 nanometrin prosessitekniikan edistyvän hyvin, ja tuotantovalmius on jo yli 90 prosenttia.

Digitimesin mukaan TSMC on päässyt eteenpäin 28 nanometrin tuotantovalmiudessa Fab 12 -tuotantolaitoksessaaan, ja toivoo pääsevänsä valmistamaan ensimmäiset asiakkaiden piirit ensi vuoden alkupuolella. Ensimmäisenä vuorossa on luultavasti Xilinxin ja Alteran kaltaiset piirisuunnittelijat, mahdollisesti jo ensimmäisellä neljänneksellä.

Myös Nvidia ja AMD ovat varmasti innokkaita siirtymään pian 28 nm tekniikkaan, joka on melko merkittävä hyppy nykyisestä 40 nm tekniikasta, sillä TSMC päätti jättää 32 nm prosessin väliin. Ensimmäisiä 28 nm näytönohjainpiirejä voitaneenkin odotella jo ennen kesää jos aikaisemmat merkit pitävät paikkansa ja TSMC:n 28 nm prosessitekniikka ei kohtaa samanlaisia vaikeuksia kuin merkittävästi myöhästynyt ja ongelmallinen 40 nm tekniikka.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista