Elpida lisensoi tekniikkaa Rambusilta

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Elpida lisensoi tekniikkaa Rambusilta
Suuri japanilainen muistivalmistaja Elpida on ilmoittanut jatkaneensa ristiinlisensointisopimusta Rambusin kanssa, uutisoi Xbitlabs-sivusto. Lisenssit koskevat SDR, DDR2, DDR3, LPDDR2, GDDR3 ja GDDR5 tekniikoita. Myös muut yhtiöt, kuten Nvidia ovat Yhdysvaltain kauppakomission päätöksellä joutuneet lisensoimaan Rambusilta muistiohjaimiin liittyvää tekniikkaa, mutta Elpida on ainut, joka maksaa Rambusille myös uusimmissa näytönohjaimissa käytettävän GDDR5-tekniikan käytöstä.

GDDR5 on muististandardeja kehittävän JEDEC-yhtiön suunnittelema. Sitä pidetään kaikilta osin niin paljon eroavana aiemmista DDR-tekniikoista, että se käyttöön ei vaadita lisenssejä Rambusilta.

Lisensointisopimuksen arvo on huomattava ja uutisen julkaisun jälkeen Rambus korjasikin tulosennustettaan reilusti ylöspäin. Rambus uskoo kuluvan neljänneksen tuloksen yltävän 85 - 94 miljoonan dollarin tietämille. Aiemmat arviot olivat 40 - 50 miljoonan luokkaa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille