Ensimmäinen Chrome OS -läppäri ensi viikolla

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Ensimmäinen Chrome OS -läppäri ensi viikolla
Google on lähettänyt median edustajille kutsun 7. joulukuuta järjestettävään tapahtumaan, jossa yhtiön Chrome-tiimiltä kuullaan mielenkiintoisia uutisia.

Kyseessä lienee ensimmäisen Chrome OS -käyttöjärjestelmään perustuvan netbook-koneen lanseeraustilaisuus. Googlen alkuperäisestä aikataulusta poiketen kyseessä on kuitenkin vasta käyttöjärjestelmän esiversio, joka tulee lähinnä yhtiön työntekijöiden käyttöön.

Laitteesta ei ole juuri teknisiä tietoja saatavilla, mutta Engadgetin lähteiden mukaan kyseessä on Intelin Pine Trail -sarjan Atom-suorittimella varustettu miniläppäri. Aiemmat tiedot ennustivat ARM-prosessoria. Googlen omalla nimellään brändäämää kannettavaa on tarkoitus valmistaa vain noin 60 000 kappaletta. Isoista valmistajista Acer on luvannut oman mallinsa ensi vuoden puolella tapahtuvan käyttöjärjestelmän kuluttajajulkaisun yhteydessä.

Toinen Googlen julkistus koskee ennakkoarvailujen mukaan Chrome OS -käyttöjärjestelmälle sovelluksia tarjoavan Chrome Web Store -palvelun avaamista. Oma sovelluskauppa tulee olemaan isossa osassa lähes pelkästään selaimen avulla käytettävässä Chrome OS -järjestelmässä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille