ViewSonic G on kohtuuhintainen Android-tabletti

Kirjoittaja Teemu Laitila,

ViewSonic G on kohtuuhintainen Android-tabletti
Näyttövalmistaja ViewSonic on tuonut markkinoille ytimekkäästi G-nimellä kutsutun 10" kokoisen tablet-mallin. ViewSonic G perustuu Nvidian kiiteltyyn Tegra 2 -alustaan, joka sisältää kaksi 1 GHz:n taajuudella toimivaa Arm Cortex A9 -ydintä. Samaa alustaa käyttää myös Toshiban aiemmin lanseeraama Folio 100 -tabletti, jota ViewSonicin versio hyvin läheisesti muistuttaa.

ViewSonic G:n 10" kokoinen näyttö toimii 1024x600 kuvapisteen tarkkuudella. Laite on varustettu 512 megatavun käyttömuistilla ja 16 gigatavun sisäisellä tallennustilalla. Lisätilaa saa käyttöön MicroSD-korttipaikan avulla.

Yksi Tegra-pohjaisten tablettien hyvistä puolista on HD-videon pyörittämiseen riitävä vääntö. HD-videosta pääsee nauttimaan vaikka television ruudulta HDMI-liittännän kautta. HDMI:n lisäksi laitteessa on yksi USB-portti ja WiFi-tuki. Etupuolella on 1,3 megapikselin kamera videopuhelukäyttöön.


Käyttöjärjestelmänä on Googlen Android 2.2. Virallisen Android-marketin mukanaolosta ei ole tietoa, mutta ViewSonic myy laitteeseen sovelluksia oman G Tablet Apps -kaupan välityksellä.

ViewSonic myy laitetta 399 dollarin hintaan ainakin Yhdysvalloissa. Toshiban lähes identtisillä ominaisuuksilla varustettu Folio 100 on hieman ViewSonicin G-mallia kalliimpi, mutta toisaalta ViewSonicin Euroopan lanseerauksesta ei ole tarkempia tietoja.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista