Rambus haluaa rojalteja PCI Express -, SATA- ja DisplayPort-tekniikoiden käytöstä

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (3)

Rambus haluaa rojalteja PCI Express -, SATA- ja DisplayPort-tekniikoiden käytöstä
Rambus on jättänyt oikeusistuimille pyyntöjä kieltää useiden sen patentteja loukkaavien mikropiirien maahantuonti ja myynti, kertoo EETimes. Oikeudelle jätetyissä valituksissa yksilöidään maailman suurimpia siruvalmistajia, jotka Rambusin mukaan loukkaavat sen immateriaalioikeuksia lähes kaikilla tuotteillaan. Syytettyjen joukossa ovat Broadcom, Freescale, LSI, MediaTek, Nvidia ja STMicroelectronics.

Rambusin erittäin laajassa valituksessa mainitaan alan standardeiksi muodostuneita tekniikoita, jotka yhtiön väitteiden mukaan hyödyntävät sen omistamien patenttien alaista tekniikkaa. Patentoituja ominaisuuksia löytyy esimerkiksi PCI Express -väylän toiminnasta, Serial ATA -tekniikasta, Serial Attached SCSI -teknikasta ja DisplayPort-näyttöliitännästä.

Jos Rambusin valitus menisi läpi, se estäisi erittäin monien tietokoneen komponenttien maahantuonnin Yhdysvalloissa. Ironista kyllä kyseessä olevat patentit päätyivät Rambusin omistukseen Velio Communications -yhtiön ostamisen myötä. Velio Communications yhtiön perusti aikanaan nykyisin Nvidian tekniikkaosaston johtotehtävissä oleva William Dally.

Toinen sarja valituksia koskee yhtiön muita patentteja, joita selvityksen mukaan loukataan DDR, DDR, DDR3, Mobile DDR ja GDDR3 -muististandardeissa.

Oikeustaistelut ovat Rambusille tuttua puuhaa, sillä se oli mukana useissa oikeusjutuissa viimeisen kymmenen vuoden aikana yhtiön väitettyä SDRAM-tekniikkaa omakseen.

3 kommenttia

fanwars
Naurettavaa, täähän on kuin iilimato pukumiehen jalassa.
dRD
RAMBUS vois oikeasti keskittyä ihan siihen ydinosaamiseensa ja vähentää niiden liikaa aikaa omaavien lakimiestensä määrää. Jäis tuotekehityksellekin enemmän aikaa ja rahaa.

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

charmakr
Originally posted by dRD:
RAMBUS vois oikeasti keskittyä ihan siihen ydinosaamiseensa ja vähentää niiden liikaa aikaa omaavien lakimiestensä määrää. Jäis tuotekehityksellekin enemmän aikaa ja rahaa.
Näinhän sitä voisi ajatella, mutta kyllä ne lakimiesten palkat saadaan helposti maksettua jos yksikin valitus menee läpi. Eli yritys otta pienen riskin suurten voittojen toivossa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille