AfterDawn logo

AMD antoi tarkemman selityksen huijaussyytöksille

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Nvidia syytti taannoin kilpailijaansa AMD:ta ajureiden rukkaamisesta niin, että AMD:n näytönohjaimet saavat paremman suorituskyvyn samoilla asetuksilla kuvanlaadun kustannuksella. AMD vastasi syytöksiin leväperäisesti vähän myöhemmin, mutta nyt AMD:lta saatiin kunnollisempi vastaus.

Verkkosivusto Hexuksen haastattelemat AMD:n ohjelmistojohtaja Andy Pomianowski ja tekninen johtaja Dave Nalasco kertoivat syytösten olevan väärinkäsitystä. Heidän mukaan AMD valmisteli ajuripäivityksen julkaisua uusien Radeon HD 6800 -ohjainten kanssa. Uusissa ajureissa otettiin paremmin kuvanlaatuhuomioon ja muutoksia Catalyst AI:hin tehtiin.

Catalyst AI:hin lisättii liukusäätimiin uusia portaita, samalla puheenaiheena ollut tekstuurisäädin sai valinnat "Quality", "High Quality" ja "Performance". AMD:n mukaan High Quality -valinta poistaa käytöstä kaikki optimoinnit ja ohjelmat ajetaan kuten ne oli tarkoitettukin suoritettavaksi. Quality-valinnassa käytetään sen sijaan joitain optimointeja, jotka parantavat suorituskykyä. Samalla Quality valittiin vakioasetukseksi.


AMD haluaa korostaa, että sen aikomuksena ei ollut huijata. Yhtiö myös toteaa, että Quality-valinnan käyttö ei muuta kuvanlaatua niin paljoa, että tavallinen käyttäjä sen havaitsisi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT