AMD antoi tarkemman selityksen huijaussyytöksille

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD antoi tarkemman selityksen huijaussyytöksille
Nvidia syytti taannoin kilpailijaansa AMD:ta ajureiden rukkaamisesta niin, että AMD:n näytönohjaimet saavat paremman suorituskyvyn samoilla asetuksilla kuvanlaadun kustannuksella. AMD vastasi syytöksiin leväperäisesti vähän myöhemmin, mutta nyt AMD:lta saatiin kunnollisempi vastaus.

Verkkosivusto Hexuksen haastattelemat AMD:n ohjelmistojohtaja Andy Pomianowski ja tekninen johtaja Dave Nalasco kertoivat syytösten olevan väärinkäsitystä. Heidän mukaan AMD valmisteli ajuripäivityksen julkaisua uusien Radeon HD 6800 -ohjainten kanssa. Uusissa ajureissa otettiin paremmin kuvanlaatuhuomioon ja muutoksia Catalyst AI:hin tehtiin.

Catalyst AI:hin lisättii liukusäätimiin uusia portaita, samalla puheenaiheena ollut tekstuurisäädin sai valinnat "Quality", "High Quality" ja "Performance". AMD:n mukaan High Quality -valinta poistaa käytöstä kaikki optimoinnit ja ohjelmat ajetaan kuten ne oli tarkoitettukin suoritettavaksi. Quality-valinnassa käytetään sen sijaan joitain optimointeja, jotka parantavat suorituskykyä. Samalla Quality valittiin vakioasetukseksi.

AMD haluaa korostaa, että sen aikomuksena ei ollut huijata. Yhtiö myös toteaa, että Quality-valinnan käyttö ei muuta kuvanlaatua niin paljoa, että tavallinen käyttäjä sen havaitsisi.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille