STMicroelectronicsilta edullinen virtalähdepiiri Blu-ray-asemille

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

STMicroelectronicsilta edullinen virtalähdepiiri Blu-ray-asemille
Mikropiirejä valmistava STMicroelectronics on julkaissut uuden virtalähdepiirin, jonka ansiosta Blu-ray-asemien rakennetta pystytään yksinkertaistamaan ja samalla asemien tuotantokustannukset saadaan laskettua. Hintojen odotetaan näkyvän myös kuluttajahinnoissa.

STMicroelectronicsin kehittämä STODD01-piiri pystyy tuottamaan kaikki Blu-ray-aseman vaatimat kolme jännitelinjaa, mukaan lukien sinisen laserin vaatiman korkean käyttöjännitteen. Aiemmin asemissa on jouduttu käyttämään useaa erillistä virtalähdepiiriä, mikä on nostanut asemien tuotantokustannuksia. Samalla asemien kokoa saadaan pienennettyä.

STODD01:ssa on myös ominaisuus, jonka ansiosta Blu-ray-asemien lepotilan virrankulutusta saadaan pienennettyä selvästi. Piirit ovat jo massatuotannossa, mutta niitä hyödyntävien ensimmäisten asemien julkaisusta ei vielä tiedetä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille