Samsung kehitti korvaajan IPS-paneelille

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Samsung kehitti korvaajan IPS-paneelille
Elektroniikkajätti Samsungin mobiilinäyttötekniikkaan keskittyvä tytäryhtiö Samsung Mobile Display on esitellyt uuden LCD-TFT-näyttötekniikan, jota se ajaa nykyisten IPS-paneeleiden korvaajaksi mobiililaitteissa. Super PLS LCD -paneelit päihittävät ominaisuuksissa IPS-tekniikan, jota pidetään tällä hetkellä markkinoiden parhaana LCD-näyttöjen saralla.

SMD:n väitteiden mukaan Super PLS-näytöillä (Plane to Line switching) saavutetaan muun muassa huomattavasti paljon laajemmat katselukulmat kuin IPS-näytöillä (In Plane Switching). Etuja saavutetaan myös kirkkaudessa, jonka pitäisi olla 10% nykyistä parempi. Parannuksista huolimatta uusi tekniikka on myös 15% halvempaa valmistaa.

Tällä hetkellä Super PLS -näyttöjä voidaan valmistaa WXGA-tarkkuudella eli 1280x800 kuvapisteellä. Niitä voidaan hyödyntää sekä älypuhelimissa että tablet-laitteissa. SMD aikoo aloittaa Super PLS -näyttöjen massatuotannon ensi vuoden alussa. Yhtiö omistaa noin 30 näyttöjen valmistukseen liittyvää patenttia eli se on todennäköisesti ainakin aluksi ainut uutta tekniikkaa käyttävä valmistaja.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille