PhotoFastin nopeammat SSD-levyt eivät kelpaa Applelle

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

PhotoFastin nopeammat SSD-levyt eivät kelpaa Applelle
Uutisoimme lokakuun lopulla Taiwanilaisen muistivalmistaja PhotoFastin tarjoavan isompaa ja nopeampaa SSD-asemaa Applen syksyllä julkaisemalle MacBook Air -kannettavalle. 9to5mac.com-sivuston tietojen mukaan PhotoFastin alkuperäistä parempi päivitysosa ei kuitenkaan kelpaa Applelle, joka on kehottanut PhotoFastia lopettamaan aseman tuotannon.

PhotoFastin asema tarjoaa enimmillään 256 gigatavun verran tallennustilaa ja siirtonopeudet yltävät 250 MB/s tasolle. Applen toimittama isoin SSD-vaihtoehto on 128 gigatavun kokoinen ja siirtonopeudet jäävät huomattavasti alemmalle tasolle 150 - 160 MB/s vauhdilla.

PhotoFast on totellut Applen vienoa pyyntöä ja lopettanut asemien tuotannon. Syynä on PhotoFastin jäsenyys Applen MFi-ohjelmassa, mikä oikeuttaa sen valmistamaan virallisia lisälaitteita Applen tuotteille. SSD-asemien valmistukseen ei ilmeisesti kuitenkaan ollut lupaa eikä PhotoFast halua menettää rahakasta lisenssiä, joten MacBook Airin omistajat joutuvat tulevaisuudessa tyytymääm hitaampiin tallennsuratkaisuihin.

Apple on perinteisesti ollut tarkka tuotteidensa jäljitelmistä ja lisensoimattomista lisälaitteista.

2 kommenttia

Abexi
En oikein ymmärrä miksi näiden tuotanto piti sitten lopettaa? Eikö apple salli että asiakkaat tajuavat että vaikka näppäriä laitteita ovatkin, niin siltikään sisällä ei ole todellakaan ne parhaimmat mahdolliset osat. Vai onko syy siinä että ihmiset alkasivat itse availemaan laitteitaan ja vaihtamaan (lue: rikkomaan) asemia?
Sanoisin että tosin tuo nykyinen nopeus riittää varmasti mutta silt, mitä haittaakaan siitä olisi ollut jos nopeampaa vaihtoehtoa olisi tarjolla?
Meizuman
"Apple on perinteisesti ollut tarkka tuotteidensa huonosta hinta/teho -suhteesta ja ylihintaisista lisälaitteista."

There, fixed.

Jos joskus jostain jotain mutta kun ei koskaan mistään mitään.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille