LG kehittämään QLED-näyttötekniikkaa

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

LG kehittämään QLED-näyttötekniikkaa
LG Displays kertoi ryhtyvänsä kehittämään yhdessä QD Visionin kanssa uutta nanoteknologiaan perustuvaa QLED-näyttötekniikkaa (Quantum dot LED). Uusi tekniikka parantaa väritoistoa ja vähentää samalla energiankulutusta sekä valmistuskustannuksia.

QLED-näytöt perustuvat 1980-luvulla löydettyihin kvanttipisteisiin, jotka ovat puolijohteita, joiden eksitonit ovat vangittuja kaikissa kolmessa ulottuvuudessa. LG ei erittele sen tarkemmin millaisissa sovellutuksissa se aikoo uutta näyttötyyppiä ensisijaisesti käyttää, mutta yhtiö aikoo kilpailla sen avulla varmasti Samsungin AMOLED-tekniikkaa vastaan.

Luminanssitehokkuus (luminance efficiency) verrattuna OLED-tekniikkaan on QLED:ssa QD Visionin mukaan 30–40 prosenttia parempi ja virrankulutus voi parhaimmillaan olla puolet OLED:sta. QLED-näyttöjen rakenteen sanotaan olevan yksinkertainen, jolloin näyttöjen valmistuskustannukset saadaan pienemmiksi. Lisäksi QLED-näytöt ovat vain muutaman sadan nanometrin paksuisia, joka mahdollistaa näyttöjen taivuttamisen mihin asentoon tahansa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille