AMD aikoo pysytellä perinteisillä PC-markkinoilla

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD aikoo pysytellä perinteisillä PC-markkinoilla
AMD:n toimitusjohtaja Dirk Meyer kertoi Digitimesille, että yhtiö aikoo pysytellä perinteisillä PC-markkinoilla, joilla se on tähänkin asti toiminut. Yhtiöllä ei ole aikomusta laajentua älypuhelin- tai tablet-markkinoille.

Dirk Meyer kertoi haastattelussa, ettei yhtiö näe älypuhelinmarkkinoita kovin houkuttelevina, koska alalla on jo useita toimijoita. Tästä syystä markkinoille on hankala päästä sisään ja yhtiön on järkevämpää uhrata resursseja niihin tuotteisiin, joissa se pystyy tehokkaasti kilpailemaan. Käytännössä siis AMD tulee jatkossakin valmistamaan prosessoreita työpöytäkoneisiin, palvelimiin ja kannettaviin. Työasemamarkkinat ovat jo AMD:n kannalta käytännössä menetetty, koska sen markkinaosuus on vain 0,1 prosenttia.

AMD:n aikomuksena on kuitenkin tulla mukaan minikannettavien markkinoille, joita tähän asti Intel on hallinnut suvereenisti. Minikannettavien kasvu näyttää kuitenkin hidastumisen merkkejä, mutta Meyerin mukaan heidän sisäisten tietojen mukaan kasvu pysyy 20–30 prosentissa vielä ensi vuonna.

AMD julkaisee ensi vuoden aikana Bobcat-pohjaiset prosessorit, jotka on suunnattu matalan virrankulutuksen laitteisiin. Periaatteessa prosessoreita voitaisiin käyttää myös tableteissa, mutta Digitimesin mukaan niiden käyttö riippuu täysin laitevalmistajista. Acer on jo ilmoittanut käyttävänsä AMD:n prosessoria tulevassa tabletissaan.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille