Sony, SanDisk ja Nikon suunnittelevat uutta muistikorttistandardia

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Sony, SanDisk ja Nikon suunnittelevat uutta muistikorttistandardia
Sony, SanDisk ja Nikon suunnittelevat yhdessä uutta muistikorttistandardia, joka moninkertaistaisi niin tiedonsiirtonopeuden kuin kapasiteetinkin verrattuna nykyisiin kortteihin.

Tieto kolmen yrityksen yhteisistä suunnitelmista tuli vähän aikaa sen jälkeen kun CompactFlash-muistikorttien kehityksestä vastaava CompactFlash Association (CFA) julkaisi päivitetyn standardin CompactFlash-korteille (CF6.0). Marraskuussa julkaistu CF6.0-standardi nostaa PATA-pohjaisen korttityypin tiedonsiirtonopeuden 167 megatavuun sekunnissa.

Sonyn, SanDiskin ja Nikonin kehittämän muistikortin tiedonsiirto perustuu PCI Express -tekniikkaan, minkä ansiosta muistikorttityypin teoreettinen maksiminopeus olisi 500 megatavua sekunnissa. Muistikortin spesifikaatiot mahdollistavat kapasiteetin kasvattamisen yli kahteen teratavuun.

Yhtiöt perustelevat tiedonsiirron ja kapasiteetin kasvattamista nykyisten DSLR-kameroiden kasvaneilla tarpeilla. Valokuvien resoluution kasvu, teräväpiirtokuvauksen ja nopean jatkuvan kuvauksen (Burst-tila) käyttö ovat suurimpia muistikorttien haasteita tällä hetkellä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille