AfterDawn logo

Sony, SanDisk ja Nikon suunnittelevat uutta muistikorttistandardia

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Sony, SanDisk ja Nikon suunnittelevat yhdessä uutta muistikorttistandardia, joka moninkertaistaisi niin tiedonsiirtonopeuden kuin kapasiteetinkin verrattuna nykyisiin kortteihin.

Tieto kolmen yrityksen yhteisistä suunnitelmista tuli vähän aikaa sen jälkeen kun CompactFlash-muistikorttien kehityksestä vastaava CompactFlash Association (CFA) julkaisi päivitetyn standardin CompactFlash-korteille (CF6.0). Marraskuussa julkaistu CF6.0-standardi nostaa PATA-pohjaisen korttityypin tiedonsiirtonopeuden 167 megatavuun sekunnissa.

Sonyn, SanDiskin ja Nikonin kehittämän muistikortin tiedonsiirto perustuu PCI Express -tekniikkaan, minkä ansiosta muistikorttityypin teoreettinen maksiminopeus olisi 500 megatavua sekunnissa. Muistikortin spesifikaatiot mahdollistavat kapasiteetin kasvattamisen yli kahteen teratavuun.


Yhtiöt perustelevat tiedonsiirron ja kapasiteetin kasvattamista nykyisten DSLR-kameroiden kasvaneilla tarpeilla. Valokuvien resoluution kasvu, teräväpiirtokuvauksen ja nopean jatkuvan kuvauksen (Burst-tila) käyttö ovat suurimpia muistikorttien haasteita tällä hetkellä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT