Sandy Bridge E -prosessoreissa lukittamaton väylätaajuus

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Sandy Bridge E -prosessoreissa lukittamaton väylätaajuus
Kiinalaisen Inpai.com.cn-sivustolla julkaistun artikkelin mukaan Intelin tulevissa ylemmän teholuokan Sandy Bridge E -prosessoreissa ei ole lainkaan kellosignaaligeneraattoria, joten prosessoreiden väylätaajuuden muuttaminen on mahdollista.

Muissa Sandy Bridge -prosessoreissa kellosignaaligeneraattori on prosessorilla. Intel on lukinnut sen, joten prosessoreiden kellottaminen väylätaajuutta muuttamalla on mahdotonta. Sandy Bridge E -prosessoreiden kohdalla tätä ongelmaa ei ole, sillä lukittamaton kellosignaaligeneraattori on sijoitettu emolevylle. Käytännössä siis Sandy Bridge E -prosessoreille vaaditaan oma piirisarja, joka uusiempien huhujen mukaan on nimeltään Z68.

Z68 -piirisarjasta löytyy verkkoon vuotaneiden kuvien perusteella "Performance Over Clocking" -ominaisuus, joka vaikutti tavallisten Sandy Bridge -prosessoreiden kohdalla melko turhalta ominaisuudelta. Intel on halunnut hankaloittaa Sandy Bridge -prosessoreiden kellotusmahdollisuuksia, koska yhtiö ei halua Nehalem-pohjaisten prosessoreiden jäävän jalkoihin.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille