Samsungin SSD-asema salaa tiedot automaattisesti

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Samsungin SSD-asema salaa tiedot automaattisesti
Samsung on julkaissut SSD-aseman, joka sisältää sisäänrakennetun 256-bittisen AES-salauksen. Samsungin mukaan nyt julkistetu SSD-asema on ensimmäinen joka sisältää valtiotason käyttöön hyväksytyn salaustekniikan vakiona. Tiedotteen mukaan yhä suurempi osa yrityksistä on huolissaan tietojen häviämisestä. Yrityksen maineen kärsimisen lisäksi toinen ongelma on tietovuodosta johtuvat taloudelliset menetykset.

Asema suorittaa salauksen ja sen purkamisen turvallisesti muistiohjaimessa, eikä arkaluontoisia asioita käsitellä missään vaiheessa tietokoneen prosessorin avulla eikä tietoja säilytetä koneen keskusmuistissa kuten tapahtuu ohjelmistoperustaisen salauksen tapauksessa.

Samsung ei julkaissut yksityiskohtia aseman kokonaissuorituskyvystä, mutta yhtiön tiedotteen mukaan salauksen käyttö ei aiheuta haittaa suorituskyvylle, vaan salaus tapahtuu yhtä nopeasti kuin liitäntä kykenee tietoa syöttämään.

Samsungin teettämän tutkimuksen mukaan laitepohjaiseen salaukseen perustuva järjestelmä oli testissä 2,4 kertaa nopeampi kuin ohjelmistopohjaista salausta käyttävä SSD-asema. Silti suorituskyky ei liene kaikkein tärkein prioriteetti, jos äärimmäisen vahvalle 256-bittiselle AES-salaukselle on todellinen tarve.


Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

Joker_
Joker_
Quote:
Samsungin teettämän tutkimuksen mukaan laitepohjaiseen salaukseen perustuva järjestelmä oli testissä 2,4 kertaa nopeampi kuin ohjelmistopohjaista salausta käyttävä SSD-asema. Silti suorituskyky ei liene kaikkein tärkein prioriteetti, jos äärimmäisen vahvalle 256-bittiselle AES-salaukselle on todellinen tarve.
AES-NI:n myötä rautatuki salaukselle löytyy jo melko monesta prosessorista, joten epäilen vahvasti tuon suorituskykyhyötyä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5272 Vapaata keskustelua
Läppäriä opiskeluun 2 Uutta kannettavaa ostamassa
Pelejä ilmaiseksi 131 PC:n pelit
Valokuidun saatavuus eri puolilla Suomea 18 Laajakaistaliittymät
Samsung Xpress c430W värilaserin kuvayksikkö lopussa 24 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Winamp asetukset 2 Keskustelua musiikkiohjelmista
Digiboksi kaapeliverkkoon 2 Ostetaan
Uuden koneen hankinta pelaamiseen 4 Uutta tietokonetta ostamassa
Hyvät tarjoukset-ketju 1200 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Gigabyte gforce GTX TITAN X 12GB 1 Myydään
Näytä lisää viestejä