Samsungin SSD-asema salaa tiedot automaattisesti

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Samsungin SSD-asema salaa tiedot automaattisesti
Samsung on julkaissut SSD-aseman, joka sisältää sisäänrakennetun 256-bittisen AES-salauksen. Samsungin mukaan nyt julkistetu SSD-asema on ensimmäinen joka sisältää valtiotason käyttöön hyväksytyn salaustekniikan vakiona. Tiedotteen mukaan yhä suurempi osa yrityksistä on huolissaan tietojen häviämisestä. Yrityksen maineen kärsimisen lisäksi toinen ongelma on tietovuodosta johtuvat taloudelliset menetykset.

Asema suorittaa salauksen ja sen purkamisen turvallisesti muistiohjaimessa, eikä arkaluontoisia asioita käsitellä missään vaiheessa tietokoneen prosessorin avulla eikä tietoja säilytetä koneen keskusmuistissa kuten tapahtuu ohjelmistoperustaisen salauksen tapauksessa.

Samsung ei julkaissut yksityiskohtia aseman kokonaissuorituskyvystä, mutta yhtiön tiedotteen mukaan salauksen käyttö ei aiheuta haittaa suorituskyvylle, vaan salaus tapahtuu yhtä nopeasti kuin liitäntä kykenee tietoa syöttämään.

Samsungin teettämän tutkimuksen mukaan laitepohjaiseen salaukseen perustuva järjestelmä oli testissä 2,4 kertaa nopeampi kuin ohjelmistopohjaista salausta käyttävä SSD-asema. Silti suorituskyky ei liene kaikkein tärkein prioriteetti, jos äärimmäisen vahvalle 256-bittiselle AES-salaukselle on todellinen tarve.


Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

Joker_
Joker_
Quote:
Samsungin teettämän tutkimuksen mukaan laitepohjaiseen salaukseen perustuva järjestelmä oli testissä 2,4 kertaa nopeampi kuin ohjelmistopohjaista salausta käyttävä SSD-asema. Silti suorituskyky ei liene kaikkein tärkein prioriteetti, jos äärimmäisen vahvalle 256-bittiselle AES-salaukselle on todellinen tarve.
AES-NI:n myötä rautatuki salaukselle löytyy jo melko monesta prosessorista, joten epäilen vahvasti tuon suorituskykyhyötyä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Hyvät tarjoukset-ketju 1150 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
HP:n kannettava, Windows hakukenttä ei toimi 2 Kannettavat tietokoneet
Biisiketju 5083 Vapaata keskustelua
Windows 11 - Keskustelu 144 Windows -ongelmat
Finelite.org trackeri 5 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Mitä pelejä pelaat? 9 PC:n pelit
HYVÄÄ UUTTA VUOTTA! 8 Vapaata keskustelua
C kasetilta musaa läppäriin 15 Mediasoittimet
Päivitystä vai uutta? 8 Uutta tietokonetta ostamassa
Teams sovellus 3 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä