Hitachilta 24 teratavun kovalevyt mahdollistava tekniikka

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (5)

Hitachilta 24 teratavun kovalevyt mahdollistava tekniikka
Hitachi GST ja Japanin energia- ja teollisuustekniikan kehityskeskus NEDO ovat onnistuneet kehittämään uuden tekniikan, jonka ansiosta nykyisten kovalevyjen tallenuskapasiteetti onnistutaan moninkertaistamaan.

Tällä hetkellä talennuskapasiteetilla mitattuna suurimmat kovalevyt ovat kolmen teratavun suuruisia. Hitachin ja NEDOn tekniikan ansiosta tallennuskapasiteetti voidaan kuitenkin kasvattaa jopa 8-kertaiseksi eli 24 teratavuun. Tallennustiheytenä tämä tarkoittaa 3,9 terabittiä (488 GB) neliötuumalla. Samalla kannettavissa tietokoneissa saavutettaisiin jo kahdeksan teratavun tallennuskapasiteetti.

Kovalevyissä tieto tallennetaan magneettisiin alkeisalueisiin, joissa kussakin on satoja magneettisia kiteitä. Hitachi ja NEDO ovat onnistuneet itsejärjestäytyvän polymeerin, jossa magneettiset kiteet järjestäytyvät niin tehokkaasti että se mahdollistaa aiempaa suuremmat tallennustilat.


Hitachi esittelee uutta tekniikkaa Material Research Societyn seminaarissa marraskuun 29. päivä. Vielä ei tiedetä koska tekniikan kaupalliset sovellukset saapuvat markkinoille

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

5 kommenttia

Raattis
Raattis
SSD-asema käyttikselle, 24 teranen tiedostoille, 3 teranen backupille, eikä tarvi enää metsästää emolevyjä joissa 9 SATA-liitintä.
Divisor
Divisor
Noi isot kovot hajoo ennen ku ne ees täyttyy. -.-'

3DMark05: 27858, 06: 21477, Vantage: 18882 | Intel core i7 860 3.22GHz | G.Skill 8Gb 1600MHz | Nvidia GeForce GTX 295 | Asus P7P55D Deluxe | LC Power 850W | 2TB Seagate, LaCie | Logitech G19 | Roccat Kone [+] | Roccat Kave 5.1 Headset | BenQ 24"+ LG 19" | Thermaltake Soprano Dx | JVC-RX-5060 @5.1 | Boston Acoustics 12", Pioneer, Philips |

Raattis
Raattis
@Divisor
Ihan totta, koska jokainen kovalevy hajoaa viimeistään heti takuun ummettua. Eiks niin?

Itselläni ei ole koskaan mennyt kovalevy rikki ja olen tusinan verran niitä omistanut. Kai joillain on huonompi tuuri, mutta eikö parhailla valmistajilla palautussuhde ole jotain prosentin ja parin luokkaa?

Silti säilön tärkeää dataa aina vähintään kahdessa paikkaa (musiikit, asiakirjat, asetustiedostot). Suurimmalla osalla tilaavievistä tiedostoista ei ole niin väliä tällä internetin ihmekaudella. Säilytä vaikka lista elokuvien ja pelien nimistä niin voit ladata ne netistä, jos kovalevy sattuu hajoamaan. Suuret kovalevyt sopivat meille, jotka eivät kehtaa poistaa mitään.

24 teraa raid1:ssä on varmasti houkutteleva paketti esimerkiksi videonkäsittelijöille, ja tietysti palvelimille.
jonzcu
jonzcu
Joo mulla on kans ollu elämäni aikana valtava määrä kovoja ja useilta valmistajilta. Yksikään ei ole hajonnut, ja osa vanhoista pyörii jossain toimistossa edelleen ilman mitään ongelmia. 24 terasella vois tosiaan tehä itekkin jonkun kivan raid kokoonpanon jo.
Anonymous User
Anonymous User
Aikojen kuluessa on hajonnut IBM & Hitachi levyjä eniten, Maxtoreita, Seagateja, Quantumeja yms., kun paljon käyttää, niin paljon hajoaa ... uusi tulee tilalle kuriirilla, mutta dataa ei aina ehdi pelastaa, vaikkakin työkalut (& palvelut) ovat vuosikymmenten aika parantuneet rajusti.
Tallennuskapasiteetin kasvu otetaan vastaan ilolla, vaikkakin riskit samalla kasvavat? Aikoinaan pyöriteltiin IBM 'massamuisteja, kovoja' malliin 3330V, 3350, 3380, 3380E jne. VTOCit ja indexit luotiin absoluuttisina levyosoitteina, jotta kaikki teho saatiin irti... huh onneksi on nykyään helpompaa ja tehokkaampaa antaa järjestelmän hoitaa homma!
uuusimpien ratkaisujen käyttöönotto jälkijunassa on osoittautunut viisaaksi päätökseksi; sinänsä uudet ratkaisut testijärjestelmissä puolustavat ehdottomasti paikkaansa!

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5208 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2206 Vapaata keskustelua
Viisarikello Windowsiin 3 Käyttäjien tekemät oppaat
Videoketju 417 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 45 Vapaata keskustelua
koneen päivitys 1 Uutta tietokonetta ostamassa
koneen päivitys 1 Uutta kannettavaa ostamassa
Tekstitiedoston väri muuttuu tuolostettaessa 18 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Hyvät tarjoukset-ketju 1177 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 113 PC:n pelit
Näytä lisää viestejä