LGA 775 löytyy 65 prosentista Intel-kokoonpanoista

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (3)

LGA 775 löytyy 65 prosentista Intel-kokoonpanoista
LGA 775 oli Intelin ensimmäinen kanta, jossa pinnit oli sijoitettu emolevylle eikä prosessoriin. Kanta julkaistiin jo kuusi vuotta sitten, mutta silti kyseinen kanta löytyy 65 prosentista käytössä olevista Intel-prosessoreista. Asiasta uutisoi Fudzilla.

Uudemmat kannat ovat jääneet marginaalisempaan asemaan. Intel on tänä vuonna yrittänyt korvata LGA 775:n uudemmalla LGA 1156:lla, mutta ei ole onnistunut siinä. Tänä vuonna myytyjen LGA 1156 -kannallisten Core i3-, Core i5- ja Core i7 -prosessoreiden osuus on ainoastaan 27 prosenttia. Intelin LGA 1366 -kannan osuus myydyistä prosessoreista on vain prosentin verran. Tilastojen mukaan vielä virallisesti julkaisemattoman kannan osuus on kahden prosentin luokkaa (valmistajien tilaukset). Loput viisi prosenttia kuuluu Atom-prosessoreissa käyttettävälle BGA-kannalle.

Se mitä LGA 1156 -kannalle käy jää nähtäväksi, kun Intel tuo ensi vuoden alussa uudet Sandy Bridge -prosessorit ja uuden LGA 1155 -kannan. Intelillä toivotaan vanhan 775:n osuuden tippuvan ensi vuoden aikana 25 prosenttiin.

3 kommenttia

ArskaVi
Minusta tässä Fudzillan artikkelissa tämä hämmästely kohdistuu väärin päin. Oikeasti on ihmeellistä, että tänä vuonna julkistettu prosessorikanta on jo onnistunut nappaamaan 27 prosentin siivun.

Samaten hämmästely siitä, että niinkin vanha kuin kuusivuotias 775-kanta on edelleenkin niin suosittu (siis vaikka on NIIN vanha), että pitää hallussaan 65 prosentin osuutta, on juurikin typerryttävän väärinpäin. Logiikkahan menee tietysti niin, että jo kuusivuotta myynnissä ollut (ja edelleen myynnissä oleva) kanta on luonnollisestikin vielä erittäin hallitseva.
absx
Eikö kyseessä liene myynti viimeiseltä neljännekseltä eikä niinkään "käytössä olevat koneet"? Myynnistä tuo 65% on varmaan yrityspuolen 775-kantaisia työjuhtia, Gigantti-koneetkin taitavat kuluttajamarkkinoilla jo olla järjestään i-sarjan suorittimella.
teppoI
Originally posted by absx:
Eikö kyseessä liene myynti viimeiseltä neljännekseltä eikä niinkään "käytössä olevat koneet"? Myynnistä tuo 65% on varmaan yrityspuolen 775-kantaisia työjuhtia, Gigantti-koneetkin taitavat kuluttajamarkkinoilla jo olla järjestään i-sarjan suorittimella.
Viimeisen neljänneksen myyntiähän ei voi vielä tietää. Uutisessa puhutaan lisäksi markkinaosuuksista, eikä niinkään myynnistä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25. marraskuu, 2010 @ 17:48

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille