ARM kehittää 64-bittistä prosessoriarkkitehtuuria

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

ARM kehittää 64-bittistä prosessoriarkkitehtuuria
Mikroarkkitehtuurisuunnittelija ARM Holdings kehittää IDG News Servicen mukaan 64-bittistä ARM-prosessoriarkkitehtuuria. Arkkitehtuurin virallinen julkaisu pitäisi tapahtua muutamien viikkojen sisällä. Arkkitehtuuriin perustuvia testikappaleita on jo valmistettu.

Tähän asti ARMin valikoimista on löytynyt 32-bittinen arkkitehtuuri, minkä vuoksi sen on ollut hankala kilpailla Intelin ja AMD:n palvelinprosessoreita vastaan. ARM ei kuitenkaan pysty pelkällä 64-bittisyydellä nousemaan Intelin ja AMD:n rinnalle. Siinä missä Intel ja AMD käyttävät prosessoreissaan x86-arkkitehtuuria, niin ARM Holdings käyttää omaa ARM-arkkitehtuuria. Tästä syystä Intelin ja AMD:n prosessoreilla toimivat ohjelmat tulisi kokonaan kirjoittaa uudelleen ARM-arkkitehtuurille sopivaan muotoon. ARM:n etuna kuitenkin on vähävirtaisuus.

ARM Holdings ei itse valmista siruja, vaan ainoastaan suunnittelee arkkitehtuureja. Muut yhtiöt, kuten Marvell, valmistavat itse arkkitehtuuriin perustuvat tuotteet.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista