Huhu: Kilpailija harkitsee Seagaten ostamista

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Huhu: Kilpailija harkitsee Seagaten ostamista
Kovalevyvalmistaja Seagaten ympärillä kuhisee, sillä sen jonkin kilpailijan huhutaan harkitsevan yhtiön ostamista. Seagate on tämän vuoden syksyyn saakka ollut maailman suurin kovalevyvalmistaja, kunnes Western Digital ohitti sen tilastoissa.

Eri private equity -yhtiöt ovat olleet kallellaan Seagaten suuntaan, mutta eivät ole kuitenkaan ostaneet yhtiötä. Yrityskauppasuunnitelmien mentyä metsään, New York Post uutisoi Seagaten saaneen uuden ostajaehdokkaan, joka löytyisi alan sisältä. Mikäli yrityskauppa toteutuisi, olisi se tämän vuoden suurin laatuaan ja samalla syntyisi markkinaosuudeltaan ylivoimainen kovalevyvalmistaja. Seagaten tämänhetkinen markkina-arvo on 6,5 miljardia dollaria, joten varsinainen kauppasumma saattaisi olla 7,8 miljardia tai enemmän.

Toshiba on liitetty Seagaten ostajaksi. Se osti jo vuonna 2009 Fujitsun kovalevytuotannon ja yhtiön ajatellaan nyt haluavan laajentua voimakkaasti kovalevyihin. Toshiba on tällä hetkellä maailman suurin NAND-muistien valmistaja.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille