Blu-ray-asemat yleistyvät hitaanlaisesti

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Blu-ray-asemat yleistyvät hitaanlaisesti
Pöytätietokoneisiin saa nykyään Blu-ray-asemia jo Suomessakin sadalla eurolla ja alle. Yhdysvalloissakin halvimmat asemat maksavat 70 dollaria, mutta silti ne yleistyvät suhteellisen hitaasti. Asiasta uutisoi Digitimes.

Digitimesin uutisen mukaan Taiwanin kaksi suurinta optisten asemien valmistajaa, Lite-On ja Quanta Storage, toimittavat yhteensä tänä vuonna 1,17 miljoonaa asemaa. Luku vastaa ainoastaan 1,5 prosenttia yhtiöiden kaikkien optisten asemien myynnistä. Kasvua on kuitenkin syntynyt 0,5 prosenttiyksikön verran viime vuoteen verrattuna.

Blu-ray-asemien hitaan yleistymisen yhtenä selittävänä tekijänä voidaan pitää maailmanlaajuisen lama ja sen jälkeinen krapula, jota markkinat Yhdysvalloissa ja Euroopassa nyt kärsivät. Kannettavien tietokoneiden valmistajat siirsivät Blu-ray-tekniikkaan siirtymistä laman vuoksi, minkä vuoksi kannettavissa käytetään edelleen laajalti tavallisia DVD-asemia.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista