Radeon HD 6900 tietoja julki

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (1)

Radeon HD 6900 tietoja julki
Puolalainen FrazPC on julkaisi lokakuussa Barts-julkaisun alla lehdistölle esitellyt diat tulevasta Radeon HD 6900 -sarjasta. Artikkeli on sittemmin poistettu sivuilta.

Kuvien mukaan arkkitehtuurimuutoksia on tehty aiemmin mainitun VLIW5->VLIW4 -muutoksen lisäksi myös muilla osa-alueilla. Caymanista löytyy kaksi grafiikkamoottoria yhden sijaan, mikä tarkoittaa muun muassa kahta tessellaattoriyksikköä. AMD:n mukaan tessellaatiosuorituskyky onkin parhaimmillaan kolminkertainen verrattuna Radeon HD 5870.

Myös ROP-yksiköt on uusittu entistä tehokkaammiksi, joten Caymanin pixel fillrate tulee olemaan 6800-sarjaa parempi huolimatta samasta ROP-yksiköiden lukumäärästä. Caymanissa tunnutaankin keskittyvän paljolti arkkitehtuurin parempaan hyötysuhteeseen, ja esimerkiksi uudet VLIW4 Stream-suorittimet ovat AMD:n mukaan suunnilleen yhtä tehokkaita kuin vanhempi VLIW5, mutta vievät 10% vähemmän tilaa.

AMD tuo myös uuden EQAA (Enhanced Quality Anti-Aliasing) -antialiasointimoodin, jonka pitäisi olla laadukkaampi kuin MSAA samalla muistinkulutuksella.

Mielenkiintoisin uutuus lienee Power Containment -toiminto, jolla voidaan rajoittaa näytönohjaimen tehonkulutusta halutun rajan alapuolelle. Käyttäjä voi halutessaan säätää rajoja AMD OverDrive-ohjelman kautta, ja näytönohjain säätää automaattisesti sen sisäisiä kellotaajuksia TDP:n rajoissa.

1 kommentti

MaRc0oLi0
Tämä diahan paljastu jo väärennökseksi!!

Antec Three Hundred + Corsair HX520 | Asus P8P67 Pro | Intel i5 2500k @ 4.8Ghz 24/7 | Zotac GeForce GTX 470 | 4x1Gb OCZ Platinum 1600Mhz 7-7-7 DDR3 | 1.25 Teraa | Seiska Ultimate x64 | HP 2309m 23" + 32" @ Full HD | Razeria ym...

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille