AMD Radeon HD 6990: 4 gigatavua muistia ja 3840 Stream-prosessoria

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (1)

AMD Radeon HD 6990: 4 gigatavua muistia ja 3840 Stream-prosessoria
AMD:n Radeon HD 6900 -sarjan julkaisun lähestyessä myös Antilles-koodinimellä kulkevasta kahden piirin Radeon HD 6990 -näytönohjaimesta on päässyt tietoja julkisuuteen.

Alunperin 3DCenter-foorumille postattu kuva kertoo muutamia yksityiskohtia Antillesin rakenteesta ja suorituskyvystä. Aikaisempaan Radeon HD 6970 -vuodon tietoihin verrattuna Radeon HD 6990 olisi käytännössä kaksi 1920 Stream-prosessorin Cayman-piiriä yhdellä piirilevyllä. Tehonkulutukseksi on annettu 300 wattia, ja todennäköisesti sen saavuttamiseksi kellotaajuuksia on jouduttu laskemaan alemmaksi kuin Radeon HD 6970 -ohjaimella. Muistia näytönohjaimesta löytyy kokonaisuudessaan 4 gigatavua, mutta käytännössä sitä jää 2 gigatavua yhden piirin käyttöön.

Uuden arkkitehtuurin myötä geometriasuorituskyvyn odotetaan nousevan merkittävästi, ja Radeon HD 5970 verrattuna teoreettinen suorituskyky onkin yli kaksinkertaistunut tällä osa-alueella. Myös Double Precision (kaksoistarkkuus) -suorituskyky on noussut merkittävästi, mutta nähtäväksi jää kuinka hyvin uusi arkkitehtuuri pystyy hyödyntämään teoreettisen suorituskyvyn käytännössä.

Päivitys: uudempien tietojen perusteella kuva ei ole aito, joten tiedot eivät välttämättä pidä paikkaansa.

1 kommentti

Anonymous User

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille