Super Talent helpottaa SSD-aikaan siirtymistä USB-liitännällä

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (8)

Super Talent helpottaa SSD-aikaan siirtymistä USB-liitännällä
Super Talent on esitellyt kahdella liitännällä varustetun SSD-levyn, uutisoi Tom's Hardware. UltraDrive MX sisältää normaalin SATA 3 Gbps -liitännän lisäksi myös mini-USB-liittimen. USB-liitännän avulla vanhan kiintolevyn käyttöjärjestelmän sekä tiedot voi peilata SSD-levylle jonka jälkeen sen voi siirtää suoraan kotelon sisään käynnistyslevyksi.

"Lähes kaikki tietävät SSD-levyjen tarjoavan huomattavasti parempaa suorituskykyä ja luotettavuutta. Silti niihin siirtyminen on ollut vaikeaa. Kaksi liitäntää ainakin hieman helpottaa siirtymistä" sanoo Super Talentin edustaja CH Lee.

UltraDriver MX on ulkoisilta mitoiltaan 2,5 tuuman kokoinen ja kokovaihtoehtoja on tarjolla 60, 120 240 ja 480 gigatavun versioina. Lukunopeus yltää enintään 250 MB/s vauhtiin ja kirjoitusnopeus 180 MB/s tasolle. Asema perustuu JMicronin muistiohjaimeen ja se tukee TRIM ja Garbage Collection -toimintoja.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

8 kommenttia

Abexi
Varmaan uskomattoman halpa toi 480 giganen malli :D
dRD
Originally posted by Abexi:
Varmaan uskomattoman halpa toi 480 giganen malli :D
Jep, todennäköisesti kovinkin edullinen ;-) Jotain osviittaa antanee tuo meidän SSD-asemien hintavertailu jossa Corsairin 512GB asema maksaa about 1250 euroa :-)

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

Anonymous User
Jo minun kingstonin ssd:eessä tuli mukana usb-kotelo ja ohjelmisto jolla järjestelmän voi peilata levylle.
Agent_007
A-DATA:n S596-levyissä on kanssa tuo Mini-USB, joka on erityisesti kannettavaa päivittäessä erinomainen lisä.
ArskaVi
Eikö näissä tule mitään järjestelmätason ongelmia? Eikö normaalisti käyttistä asennettaessa käyttis haistele sitä, että asennetaanko se normaalille kovolle vai SSD:lle? Tuleeko ongelmia, kun normaali kovo peilataan sellaisenaan SSD:lle?
Ilmeisesti ei?
ArskaVi
Perskutarallaa, kun joku tajuais ensi vuonna tuoda markkinoille 11,6 - 13 tuumaa olevan halpisläppärin, jossa on tuplaydin-ontario, 64-128GB SSD ja HSDP+ -modeemi. Tuosta vois hyvinkin n. 500 maksaa.
Agent_007
ArskaVi: Windows 7 taitaa olla ensimmäinen Windowsi joka tuon haistelun tekee. Ja koska ekassa bootissa SSD:n kautta Windows tunnistaa sitten olevansa uudella levyllä, pitäisi sen myös muokata asetukset SSD-optimaalisiksi.

Mitään ongelmia toiminnan osalta ei tule muiden käyttisten kanssakaan jos levyn vain peilaa (kunhan uudella levyllä on vain tilaa), koska tuo kommunikointi kuitenkin hoidetaan samalla tavalla. Parhaan suorituskyvyn kannalta tosin esim. Windows XP:ssä ja Vistassa kannattaa säätää muutamia asetuksia, mutta nämä pitää tehdä joka tapauksessa (eli sama puhtaalla asennuksella ja vanhan kopioinnilla).

Itse kopioin dd:llä vanhan kiintolevyn sisällön SSD:lle ja suoraan boottasi XP ilman mitään ongelmia.
Anonymous User
Vielä kiinnostaisi tietää mitä säätöjä XP:llä ja Vistalla kannattaa tehdä SSD siirtyessä ja mikä olisi paras (ilmainen) ohjelma peilaukseen, vai tuleeko näiden kiintojen mukana joku softa?

Kommentoi uutista