ASRockilta kahdeksan Sandy Bridge -emolevyjä

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

ASRockilta kahdeksan Sandy Bridge -emolevyjä
ASRock avasi Intelin tuleville Sandy Bridge -prosessoreille tarkoitettujen emolevyjen malliston kahdeksalla mallilla.

Emolevyistä neljä sijoittuu alimpaan ja keskimmäiseen hintaluokkaan ja loput neljä sijoittuvat valtavirtaluokan ylemmästä hintaluokasta kaikkein kalleimpaan hintaluokkaan. Emolevyjen tarkasta hinnoittelusta ei vielä julkaistu tietoja. ASRockin kalleimmat mallit perustuvat Intelin P67-piirisarjaan ja edullisemmat emolevyt perustuvat H67-piirisarjaan.

ASRockin lippulaivamalli Extreme6:ssa on kolme PCIe x16 -paikkaa, kuusi SATA 6 Gb/s -porttia, neljä ulkoista ja kaksi sisäistä USB 3.0 -porttia ja 18-vaiheinen virransyöttö. P67 Extreme4 ei ominaisuuksiensa perusteella jää kauas isoveljestään, siinä on kaksi ulkoista USB 3.0- ja SATA 6 Gb/s -paikkaa vähemmän.

P67 Pro3 ja P67 Pro ovat valtavirralle suunnattuja P67-pohjaisia emolevyjä. Kaksikosta ensimmäinen on ominaisuuksiensa puolesta edistyneempi, vaikkei sekään tarjoa juuri enempää liitäntöjä kuin piirisarja tukee. P67 Pro3:ssa on kaksi SATA 6 Gb/s- ja USB 3.0 -porttia sekä kaksi PCIe x16 -paikkaa, joiden lisäksi laajennuskortteja voi lisätä kolmeen PCIe x1- ja kolmeen PCI-paikkaan. P67 Prossa ei ole USB 3.0-paikkoja ja virransyöttö on yksinkertaisempi.

H67-pohjaisista emolevyistä edstynein on H67M GE-HT, joka on suunnattu HTPC-kokoonpanoihin. Emolevystä löytyy tuki Intelin FDI-väylälle. Emolevyltä löytyy VGA-, DVI, HDMI 1.4a ja DisplayPort-ulostulot. Lisäksi emolevyltä löytyy kaksi sisäistä ja kaksi ulkoista USB 3.0-porttia. H67M GE:stä puuttuu edelliseen verrattuna DisplayPort ja molemmat sisäiset USB 3.0 -paikat. H67 DE3 on saatu edellisestä lisäämällä yksi PCI- ja yksi PCIe x1-paikka. Pakan alimpana on H67M, joka on kuin H67M GE, mutta siinä on kaksi DIMM-paikka vähemmän ja piirilevy tämön ansiosta kapeampi.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille