OCZ julkisti Vertex Plus ja Colossus Plus SSD:t päivitetyllä ohjaimella

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

OCZ julkisti Vertex Plus ja Colossus Plus SSD:t päivitetyllä ohjaimella
OCZ on kasvattanut SSD-levyjensä valikoimaa kahdella uudella mallilla. Vertex Plus on ulkoisilta mitoiltaan 2,5 tuuman kokoinen ja Colossus Plus on rakennettu 3,5 tuuman koteloon. Molemmissa asemissa käytetään Indilinxin uutta Indilinx Martini -muistiohjainta, joka on käytännössä uusi revisio Barefoot-ohjaimesta varustettuna uudella firmware-ohjelmistolla.

Anandtechin mukaan uusi firmware on optimoitu toimimaan tehokkaammin Intelin 34 nm:n NAND Flash -muistin kanssa. Suorituskyky lisääntyy erityisesti satunnaiskirjoitusnopeuden osalta. Indilinxin Barefoot-ohjaimella varustetut asemat olivat vielä vuosi sitten hyvä ja lähes ainut vaihtoehto Intelin kalliimmille (ja tehokkaamille) asemille. SandForce-ohjainten tulo markkinoille on kuitenkin ajanut ohi Indilinxin Barefoot-ohjaimesta ja Indilinxiltä odotellaan täysin uusittua mallia joskus ensi vuoden puolella.

OCZ:n Vertex Plus -asemaa saa 32, 64 ja 128 gigatavun kokoisina ja fyysisesti isomman Colossus Plus -sarjan kapasiteetti nousee aina teratavuun saakka ja jälkimmäisessä versiossa on sisäänrakennettu RAID 0 -kokoonpano. Indilinxin ohjain tukee ainoastaan vanhempaa SATA 3.0 Gbps -liitäntää.

Vaikka OCZ ei ole julkaissut asemille virallisia nopeuslukuja, Anandtechin testien mukaan Vertex Plus yltää noin 220 MB/s nopeuteen peräkkäisissä lukuoperaatioissa ja 204 MB/s kirjoitettaessa. Colossus Plus -mallin kirjoitus- ja lukunopeudet eivät ole tiedossa, mutta 4 kilotavun datamäärillä IOPSeja tulee 20 000.
OZC ei ole ilmoittanut koska asemat ovat tulossa myyntiin. Vertex Plus -mallit on hinnoiteltu 75 dollariin (32GB), 115 dollariin (64GB) ja 195 dollariin (128GB). Colossus Plus -mallin hinnoista ei ole tietoa.

1 kommentti

Raattis
SataIII:a vaille joululahjatoive.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille