Intel demosi Knights Ferryn suorituskykyä

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Intel demosi Knights Ferryn suorituskykyä
Suoritinjätti Intel on esitellyt monisäikeiseen rinnakkaislaskentaan tarkoitettua Knights Ferry -kiihdytinkorttia, kertoo X-bitlabs. Knights Ferry sisältää 32 kappaletta x86-ytimiä ja se on tarkoitettu nopeuttamaan tieteellistä laskentaa johon normaalisti käytetään moniytimisiä tietokoneita tai usean koneen klustereita. Knights Ferryn uskotaan perustuvan Intelin epäonnistuneeseen Larrabee-koodinimellisen näytönohjaimen arkkitehtuuriin.

Vaikka Intel ei aiokkaan tällä hetkellä tuoda Knights Ferryä myyntiin, sitä käytettiin demonstroimaan yhtiön uuden MIC-arkkitehtuurin (Many Intel Core) potentiaalia. Knights Ferryllä vauhdidettiin taloustrendien kehitystä arvioivaa Monte Carlo -simulaatiota ja lääketieteelliseen kuvantamiseen liittyviä signaalinkäsittelytekniikoita.

Esitellyt ohjelmat oli koodattu standardilla C++-kielellä käyttäen Intelin Parallel Studio XE 2011 -kehitysalustaa. Esityksella Intel haluttiin demonstroida nykyisille Intelin prosessoreille suunniteltujen ohjelmistojen skaalautuvuutta tuleville MIC-tuotteille. Intel ei kuitenkaan paljastanut tarkkoja numeroita alustan laskentatehosta.

MIC-alusta voidaan nähdä vastavetona Nvidian CUDA-tekniikalle, jota yhtiö yrittää kehittää entistä paremmin nimenomaan tieteelliseen laskentaan sopivaksi ja yhä useampi maailman nopeimmista supertietokoneista perustuu CUDA-laskentaa hyödyntäviin Tesla-prosessoreihin. Nvidian CUDA-ydinten täyden potentiaalin hyödyntäminen vaatii kuitenkin suuria muutoksia käytettyihin ohjelmistoihin, kun taas Intelin demoamalla tavalla nykykyiset ohjelmat on helppo muuntaa tulevaisuudessa MIC-alustaa hyödyntäviksi.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille