AMD:n 28 nanometrin Fusion-prosessorit Applen laitteisiin

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD:n 28 nanometrin Fusion-prosessorit Applen laitteisiin
Viimeviikolla AMD:n osavuosikatsauspäivillä vilahti dia, jossa todettiin Applen olevan eräs AMD:n Fusion-hankkeen tukija. Lipsautuksen jälkeen AMD kiirehti kieltämään kaikki huhut yhtiöiden yhteistyöstä.

Nyt yhtiöiden lähellä toimivat lähteet ovat antaneet varmistuksen sille, että AMD:n 28 ja 32 nanometrin Fusion-luokan prosessorit pääsevät Applen kannettaviin tietokoneisiin. Apple on muutamien vuosien ajan käyttänyt tuotteissaan pelkästään Intelin prosessoreita.

Yhteistyö on lähteiden mukaan tarkoitus julkistaa virallisesti ensi vuoden aikana. Applea kiinnostaa erityisesti 28 nanometrin Krishna-APUt, mutta tehokkaammat 32 nanometrin Trinity-APUt kiinnostavat myös yhtiötä. AMD:n viime viikolla julkaisemien tietojen mukaan molempien luokkien APUt julkaistaan vuonna 2012.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille