Intel: Sandy Bridget julkaistaan 5. tammikuuta

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Intel: Sandy Bridget julkaistaan 5. tammikuuta
Verkkosivusto Cnetin mukaan Intel on vahvistanut, että yhtiö aikoo julkaista paljon odotetut Sandy Bridge -prosessorit 5. tammikuuta 2011. Julkaisutilaisuus pidetään Las Vegasissa järjestettävien CES-messujen ohessa.

Ennakkoon saatujen tietojen perusteella uudet prosessorit ovat Intelin nykyisen sukupolven prosessoreja selvästi nopeampia. Intelin ylikellotusten perusteella Sandy Bridge -prosessorit kellottuvat erinomaisesti.

Mielenkiintoisena ominaisuutena uusissa Sandy Bridge -sukupolven Core-prosessoreissa on niiden integroitu näytönohjain. Aiemmin Intel on integroinut näytönohjaimen prosessorille, mutta ohjain on ollut toisella sirulla erillään prosessoriytimistä. Sandy Bridge -prosessoreissa näytönohjain on samalla sirulla prosessoriytimien kanssa. Prosessoreilta odotetaan paljon varsinkin graafisen suorituskyvyn suhteen ja Intel on korostanut niiden vähävirtaisuutta. Prosessorit valmistetaan 32 nanometrin prosessilla.

Sandy Bridge -prosessorit eivät ole yhteensopivia minkään nykyisen emolevyn kanssa, vaan ne sujahtavat LGA 1155 -kantaan.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille