Toshiban Android-tabletti vedettiin myynnistä korkeiden palautuslukujen vuoksi

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Toshiban Android-tabletti vedettiin myynnistä korkeiden palautuslukujen vuoksi
Useat Toshiban Folio 100 -tablettia myyneet kaupat ovat lopettaneet laitteen myynnin korkeiden palautuslukujen vuoksi, kertoo mm. TechConnect. Toshiba lanseerasi Androidin Froyo-versioon perustuvan tabletin marraskuun alussa. Eri lähteiden mukaan syynä palautuksiin ovat olleet useat eri ongelmat ohjelmistossa ja laitteen heikko rakenne.

MoDaCo-ketjun foorumeilla esiin tulleista syistä yksi suurimpia on ollut virallisen Android-marketin puute. Toshiba tarjoaa Folio-tabletilleen omaa Toshiba Marketplace -sovelluskauppaansa, joka sekin on tietojen mukaan erittäin buginen. Muita asiakkaiden mainitsemia ohjelmisto-ongelmia on puuttuva Flash-tuki, selain ei tue nipistyszoomausta ja käyttöliittymä on hidas käyttää tehokkaasta prosessorista huolimatta. Valituksia on tullut myös laitteen heikon tuntuisesta muovisesta ulkokuoresta ja heikkolaatuisista näytöistä.

Tähän mennessä julkaistuista Android-tableteitsta Samsungin Galaxy Tab on ainut positiivisia arvioita kerännyt laite ja sitäkin on kritisoitu liian korkeasta hinnasta. Toshiban ongelmat saattavat heijastua myös tulevien Android 2.2 versioon perustuvien tablettien menekkiin. Googlen mukaan Froyoa ei ole ikinä suunniteltu tablet-käyttöjärjestelmäksi. Nykyisten tietojen mukaan Google aikoo julkaista tablet-käyttöön optimoidun Android Honeycomb -version ensi vuoden alussa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille