SSD-hinnat jatkavat laskua, 64 GB alle sadalla dollarilla

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (5)

SSD-hinnat jatkavat laskua, 64 GB alle sadalla dollarilla
Yhdysvaltalainen perinteisiä kivijalkakauppoja pyörittävä Micro Center -ketju on tuonut myyntiin omalla nimellään brändätyn SSD-levyn. Micro Center on ilmeisesti ensimmäinen jälleenmyyjä, joka ottaa nimettömän valmistajan SSD-levyn valikoimiinsa. Huolimatta perinteisesti halpismerkkeihin liitetystä kauppiaan oman nimen käytöstä, Micro Centerin asemat ovat korkealaatuista tekniikkaa.

64 gigatavun kapasiteetilla varustettu asema perustuu markkinoiden parhaana pidettyyn SandForcen SF-1200-ohjaimeen, mikä tuo mukanaan tuen esimerkiksi kirjoituskertoja optimoivalle DuraWrite-tekniikalle. Muistin valmistajaa ei kerrota, mutta kyseessä on MLC NAND -flashmuisti. Aseman kirjoitusnopeudeksi luvataan 270 MB/s ja lukunopeudeksi enintään 280 MB/s.

Vaikka Micro Centerin myymälöitä ei Suomesta löydy ja aseman hankkiminen voi muodostua vaikeaksi, bulkkivalmisteisten SSD-levyjen saapuminen markkinoille tietää kuitenkin hyvää kuluttajan kannalta. Micro Centerin 64 gigatavun asema maksaa 99,99 dollaria, eli hinta gigatavua kohti asettuu ennätyksellisen alhaiseen 1,56 dollariin.

5 kommenttia

MoZar
Pikku hiljaa.. :P Kohta voisi alkaa harkita käyttis levyn hankkimista.

---MoZar---

LoBer
Tommonen ebaysta saa varmasti alle 100 euroon vaikka kustit ois jenkkilöistä 20-30 euroo.. Sit pyytää paketin kanteen Christmas Gift ja ei tuu tulleja :)))
Alarotu
Muuten hyvä, mutta opettele kieli. "kapasiteetilla varustettu" Voi luoja mitä roskaa. Miten olisi esimerkiksi ilmaisu "64 gigatavuinen"? Vanhan toimittajan neuvo: Tiivistä, tiivistä, tiivistä!
Ja unohda tuo myymäläadessiivi!

Lla,llä,lla,lla.....

A
Anonymous User
Eipä ole pitkään aikaan toiminut tuo gift-jippo, eli tulliin jää vaikka olisi mitä tekstiä paketin kyljessä. Kunhan hinta siis ylittää 45 € ja paketti lähetetään EU:n veroalueen tai tullialueen ulkopuolelta.
Thor1993
Vaikuttaa siltä, että ensvuoden aikana saattaa SSD löytyä Fractalin sisuksista. :)

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille