Nvidia lopetti nForce-piirisarjojen kehittämisen

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Nvidia lopetti nForce-piirisarjojen kehittämisen
Nvidia on aiemmin GeForce-näytönohjaimien rinnalla kehittänyt omaa nForce-piirisarjaa. Nyt Nvidia on virallisesti ilmoittanut, ettei yhtiö aio enää kehittää tietokoneiden piirisarjoja, vaan keskittyy järjestelmämikropiireihin (SoC).

Vihiä nForce-piirisarjojen historian loppumisesta saatiin jo aiemmin tänä vuonna, kun Nvidia ilmoitti yhdistävänsä piirisarjayksikkönsä SoC-yksikköön vahvistaakseen Tegra-alustan kehitystyötä. Toimitusjohtaja Jen-Hsun Huangin mukaan piirisarjamarkkinoiden kasvu tänä vuonna on jäänyt vaatimattomaksi, koska Nvidia ei ole ollut aktiivisesti mukana laajentamassa markkinoita.

Vaikka uusia piirisarjoja ei enää tulla Nvidialta näkemään, niin yhtiö kuitenkin odottaa nykyisten nForce-piirisarjojen myyvän kohtalaisesti vielä ensi vuodenkin ajan. Yhtiö ei halunnut kuitenkaan kommentoida kuinka nopeasti piirisarjojen osuus liikevaihdosta putoaa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille