Samsungin uusi mobiilisuoritin Orion lähestyy julkaisua

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Samsungin uusi mobiilisuoritin Orion lähestyy julkaisua
Samsungin tuleva Orion-mobiiliprosessori on valmis ja sen ilmestymistä laitteisiin voidaan odottaa ensi vuoden aikana. Toimivan version Orionista onnistuivat kuvaamaan Armdevices.net ja Engadget. Orion sisältää myös tehokkaan Mali-400-GPU-sirun, joka on Samsungin väitteiden mukaan jopa viisi kertaa nykyisestä Hummingbird-prosessorista löytyvää GPU:ta nopeampi.

Orion sisältää kaksi 1 GHz taajuudella toimivaa ARM Cortex A9 -ydintä, joka on ARM-pohjaisten prosessoreiden kehittynein malli tällä hetkellä. Se on käytössä myös Nvidian kehutussa Tegra 2 -alustassa. Orionin Mali-500-GPU:n odotetaan kuitenkin vievän voiton Tegra 2:n graafisesta suorituskyvystä. Mali-400 sisältää neljä shader-yksikköä ja kykenee jopa miljardin pikselin sekuntivauhtiin. Tegra 2 jaksaa näyttää parhaimmillaan 600 miljoonaa pikseliä sekunnissa.

Ensi vuonna saapuvan sirun ensimmäisiä käyttökohteita tulee varmasti olemaan Samsungin seuraavan sukupolven Galaxy S - ja Galaxy Tab -laitteet. Vaikka ARM ja Samsung ovatkin saaneet optimoitua alustaa vähemmän virtaa kuluttavaan suuntaan, Orion tuskin ainakaan parantaa laitteiden akkukestoa. Toisaalta Orionissa on tehoa myös Googlen Chrome OS -käyttöjärjestelmään perustuviin netbook-koneisiin, joissa akkukapasiteettia on hieman enemmän kuin älypuhelimessa.


Kuva: Engadget.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille