Radeon HD 6870 saapuu pian valmistajien omina versioina

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Radeon HD 6870 saapuu pian valmistajien omina versioina
Ensimmäinen valmistajan omalla jäähdystyratkaisulla varusteltu Radeon HD 6870 on saatu kuviin. Kyseessä on Taiwanilaisen valmistajan PowerColorin Radeon HD 6870 PCS + -malli, jonka tiedot on saanut käsiinsä saksalainen ComputerBase.de.

Tähän mennessä AMD on sallinut valmistajien tehdä muutoksia referenssisuunnitteluun ainoastaan HD 6850 -mallin osalta, mutta tehokkaammilla ja hiljaisemmilla jäähdyttimillä varustetut HD 6870 -mallit eivät ilmeisesti ole kaukana.

PowerColorin HD 6870 PCS + muistuttaa ulkonäöltään saman yhtiön HD 6850 -mallia. Jäähdyttimenä on kahden korttipaikan kokoinen hieman formulahenkinen kehikko 85 mm:n tuulettimella varustettuna. Tuuletin jäähdyttää isoa kupariblokkia jossa on kolme lämpöputkea jäähdytystä parantamassa. Kuvan perusteella järjestelmä ei kuitenkaan puhalla kuumaa ilmaa ulos kotelosta.

PCS + on kellotettu tehtaalta lähtiessä GPU:n osalta 940 MHz:n ja muistit toimivat 2200 MHz:n taajuudella. Referenssimallin vastaavat arvot ovat 900 MHz ja 2100 Mhz. Liitäntöjä löytyy kaksi dual-link-DVI:tä, yksi HDMI ja kaksi mini-DP-liitäntää.
ComputerBasen tietojen mukaan kortti tulisi markkinoille jo marraskuun viimeisellä viikolla, mutta hinta ei ole tiedossa.


Kuva:ComputerBase.de.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille