Seagate toimittanut puoli miljardia kovalevyä 2,5 vuodessa

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

Seagate toimittanut puoli miljardia kovalevyä 2,5 vuodessa
Kovalevyvalmistaja Seagate kertoi saavuttaneensa 1,5 miljardin toimitetun kovalevyn rajan 20. lokakuuta 2010. Miljardin kovalevyn raja rikkoutui 22. huhtikuuta 2008, joten yhtiö on toimittanut puoli mijardia kovalevyä viimeisen kahden ja puolen vuoden aikana.

Jos tilannetta suhteuttaa hieman, niin Seagatelta kului ensimmäisen miljardin kovalevyn toimittamiseen 29 vuotta, mutta nyt yhtiö on toimittanut puoli mijardia kovalevyä 2,5 vuodessa. Seagaten tavoite miljardin toimitetun kovalevyn kohdalla oli toimittaa toiset miljardia kovalevyä seuraavan viiden vuoden aikana. Tämä tavoite näyttäisi nykymenolla toteutua.

Miljardin kovalevyn toimituksen aikoihin kaikkien kovalevyjen yhteenlaskettu kapasiteetti kohosi noin 79 miljardiin teratavuun ja nyt 1,5 miljardin kovalevyn kohdalla tallennustila kohoaa 118,5 miljardiin teratavuun. 118,5 miljardia teratavua vastaa Seagaten mukaan 237 miljardia tuntia videota tai 1,8 biljoonaa tuntia musiikkia.

Seagaten haasteisiin kuitenkin kuuluvat SSD-asemien kasvanut kysyntä. Lisäksi yhtiö menetti tänä vuonna suurimman kovalevyvalmistajan tittelin Western Digitalille.

1 kommentti

xbkrypt0n
Mikähän vastaava myyntimäärä on ollut WD:llä, Samsungilla tai vaikkapa Hitachilla?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11. marraskuu, 2010 @ 9:39

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille