AfterDawn logo

Seagate toimittanut puoli miljardia kovalevyä 2,5 vuodessa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Kovalevyvalmistaja Seagate kertoi saavuttaneensa 1,5 miljardin toimitetun kovalevyn rajan 20. lokakuuta 2010. Miljardin kovalevyn raja rikkoutui 22. huhtikuuta 2008, joten yhtiö on toimittanut puoli mijardia kovalevyä viimeisen kahden ja puolen vuoden aikana.

Jos tilannetta suhteuttaa hieman, niin Seagatelta kului ensimmäisen miljardin kovalevyn toimittamiseen 29 vuotta, mutta nyt yhtiö on toimittanut puoli mijardia kovalevyä 2,5 vuodessa. Seagaten tavoite miljardin toimitetun kovalevyn kohdalla oli toimittaa toiset miljardia kovalevyä seuraavan viiden vuoden aikana. Tämä tavoite näyttäisi nykymenolla toteutua.

Miljardin kovalevyn toimituksen aikoihin kaikkien kovalevyjen yhteenlaskettu kapasiteetti kohosi noin 79 miljardiin teratavuun ja nyt 1,5 miljardin kovalevyn kohdalla tallennustila kohoaa 118,5 miljardiin teratavuun. 118,5 miljardia teratavua vastaa Seagaten mukaan 237 miljardia tuntia videota tai 1,8 biljoonaa tuntia musiikkia.


Seagaten haasteisiin kuitenkin kuuluvat SSD-asemien kasvanut kysyntä. Lisäksi yhtiö menetti tänä vuonna suurimman kovalevyvalmistajan tittelin Western Digitalille.

1 KOMMENTTI

xbkrypt0n1/1

Mikähän vastaava myyntimäärä on ollut WD:llä, Samsungilla tai vaikkapa Hitachilla?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT