Seagate ja Western Digital haastettiin oikeuteen patenttirikkomuksista

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Seagate ja Western Digital haastettiin oikeuteen patenttirikkomuksista
Yhdysvaltalainen patenttioikeuksien puolustava Rembrandt IP Management on haastanut maailman suurimmat kovalevyvalmistajat Seagaten ja Western Digitalin oikeuteen syyttäen yhtiöitä kahden patentin rikkomisesta.

Kyseessä olevat patentit Rembrandt osti aiemmin Uri Cohenilta, joka jätti pantentit jo vuonna 1997. Cohen oli jo aiemmin varma, että yhtiöt rikkovat hänen patenttejaan, mutta rahanpuutteen vuoksi hän ei pystynyt hastamaan yhtiöitä oikeuteen. Tämän vuoksi hän päätyi myymään patentit Rembrandtille, jolla on paremmat edellytykset viemään asian oikeuteen.

Rembrandtin mukaan valtaosa Seagaten ja Western Digitalin tuotteista rikkoo patentteja. Rembradt haluaa "reilun osuuden" myytyjen kovalevyjen voitoista. Yhdsyvaltain kovalevyteollisuuden vuosittaiseksi arvoksi on arveltu 12 miljardia dollaria. Oikeuskäsittelyllä voi olla suuria vaikutuksia koko kovalevyteollisuuteen Yhdysvalloissa.

Rembrandtin hallituksen puheenjohtaja Paul Schneckin mukaan haaste koskee seuraavia Seagaten kovalevymallistoja: Free Agent, Replica, Black Armor, Expansion, Barracuda, Momentus, Savvio, Cheetah, Constellation, Pipeline, DB35 ja SV35. Western Digitalin osalta haaste koskee seuraavia mallistoja: My Book, Elements, ShareSpace, My Passport, RE3, Caviar ja Scorpio.
Molemmat patentit koskevat vähä-äänistä toroidiohutkalvopäätä, jolla saadaan minimoitua magneettinen interferenssi. Tekniikka on nykypäivänä ärimmäisen tärkeä suuren tallennustiheyden vuoksi.

Patentit:

Pantetti 5995342

Patentti 6195232

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille