Hitachilta Stylus-kynää tukeva kapasitiivinen kosketusnäyttöpaneeli

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (3)

Hitachilta Stylus-kynää tukeva kapasitiivinen kosketusnäyttöpaneeli
Teknologiajätti Hitachi on kehittänyt uudenlaisen kapasitiivisen kosketusnäyttöpaneelin, jota voidaan käyttää myös eristemateriaalien avulla.

Kosketusnäytöissä on ollut olemassa kaksi markkinoita hallitsevaa teknologiaa. Resisitiivisen kosketusnäytön etuna on ollut se, että näyttöä on voinut käyttää millä materiaalilla tahansa. Esimerkiksi stylus-kynät ovat helpottaneet pienempien näyttöjen käyttöä. Haittapuolena on ollut huono herkkyys, joka on taas kapasitiivisessa näytöissä selvästi parempi. Kapasitiivisten näyttöjen heikkoutena vain on ollut se, että ne ovat riippuvaisia kosketusmateriaalista. Siksi niille ei ole olemassa stylus-kyniä tai niitä ei ole voinut käyttää hanskat kädessä.

Hitachin uusi teknologia mahdollistaa materiaalista riippumattomat kapasitiiviset kosketusnäytöt. Hitachin paneeli tukee monikosketusta (korkeintaan kolme kosketuspistettä). Paneelin koosta riippuen (maksimi on 10 tuumaa) näytön viiveaika on 10–16 millisekuntia. Hitachin mukaan 0,8 mm:n stylus-kynällä päästiin 0,5 mm:n virheeseen koordinaateissa.

Hitachin mukaan se valmistaa pyynnöstä näytteitä yrityksille, jotka ovat kiinnostuneita teknologian kaupallisesta hyödyntämisestä. Periaatteessa siis tekniikkaa voi päästä hyvinkin nopeasti lopputuotteisiin, kuten älypuhelimiin tai tablet-tietokoneisiin.

3 kommenttia

Tcav
Ja tätähän onkin jo kaivattu!

AMD Phenom II X2 555 (X4 B55 ACC) | Sapphire Radeon HD 5770 1GB GDDR5 | AsRock 870 Extreme3 | Kingston HyperX Blu 1600MHZ DDR3 2GB x2 | HDD yht. 1.5TB | Cooler Master Centurion 5 II | Nexus Value 430 | Nexus Real Silent AXM-8200 | Windows 7 Ultimate 64-Bit | BenQ BL2400PT | HTC Desire | Canon EOS 550D | PS3 80GB | Sony MDR-V6

kodekn
Mulla on HP tm2-kosketusnäyttöläppäri, jossa on kapasitiivinen multitouch-näyttö, jossa toimii myös mukana tullut stylus, eli kyllä näihin kapasitiivisiin näyttöihin on saatu tungettua edes jonkinlainen tuki kynille jo aiemmin. Tähän tekniikan on tehnyt Wacom, ja näyttö on sen verran kranttu, että se ei hyväksy kuin HP:n varta vasten tälle (ja ehkä joillekin muillekin kosketusnäyttömalleille) tehdyn kynän, sekä foorumien perusteella yhden Wacomin tableteille tehdyn kynän. Eli ehkäpä tuo Hitachin näyttö toimii laajemminkin eri kynien ja muiden objektien kanssa.
teppoI
Originally posted by kodekn:
Mulla on HP tm2-kosketusnäyttöläppäri, jossa on kapasitiivinen multitouch-näyttö, jossa toimii myös mukana tullut stylus, eli kyllä näihin kapasitiivisiin näyttöihin on saatu tungettua edes jonkinlainen tuki kynille jo aiemmin. Tähän tekniikan on tehnyt Wacom, ja näyttö on sen verran kranttu, että se ei hyväksy kuin HP:n varta vasten tälle (ja ehkä joillekin muillekin kosketusnäyttömalleille) tehdyn kynän, sekä foorumien perusteella yhden Wacomin tableteille tehdyn kynän. Eli ehkäpä tuo Hitachin näyttö toimii laajemminkin eri kynien ja muiden objektien kanssa.
Kyse on juuri siitä, että näyttö toimii riippumatta siitä millä materiaalilla sitä tökit. Esimerkiksi kynnellä tai sormin hanskojen kanssa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille