Toshibalta erittäin ohuita SSD-muisteja läppäreihin

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

Toshibalta erittäin ohuita SSD-muisteja läppäreihin
Elektroniikkavalmistaja Toshiba julkaisi tänään tiedotteen, jossa se kertoo alkavansa valmistaa erittäin ohuita SSD-muisteja. Muistit on ensisijaisesti tarkoitettu kannettaviin tietokoneisiin ja minikannettaviin, joissa lopputuotteesta halutaan mahdollisimman ohut.

Uuden Blade X-gale -sarjan 128 gigatavun malli on paksuudeltaan ainoastaan 2,2 millimetriä (256 GB:n mallin paksuus 3,7 mm). Muisti on Toshiban mukaan 42 prosenttia ohuempi kuin mSATA-asemat. Ulkoisesti muistit muistuttavat paljon keskusmuistikampoja.

SSD-muisteja on saatavana 64, 128 ja 256 gigatavun kapasiteeteilla. Muistien peräkkäislukunopeus on suurimmillaan 220 ja peräkkäiskirjoitusnopeus 180 megatavua sekunnissa. Muisteissa käytetään SATA 2.6 -liitäntää. Toshiban laskelmien mukaan muistien tilastollinen elinikä (MTTF) on miljoona tuntia eli noin 114 vuotta.

2 kommenttia

Mauriland
miten niin peräkkäiskirjoitustanopeutta molemmat
Eriol
Jospa nyt olisi oikein. =)

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille