AMD:n Cayman myöhästyy?

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD:n Cayman myöhästyy?
Nvidian tuodessa huomenna parrasvaloon uuden GTX 580 -näytönohjaimen, punaisessa leirissä ollaan samaan aikaan hyvin hiljaa.

AMD:n Cayman-piiriä käyttäviä Radeon HD 6900 -sarjan näytönohjaima ollaan huhujen mukaan odoteltu marraskuun 22. alkavalle viikolle, mutta useiden lähteiden mukaan piirejä ei tunnu löytyvän mistään, ja uudet huhut kertovat Caymanin julkaisun myöhästyvän.

Huhusivusto Fudzillan mukaan korttivalmistajat eivät ole vieläkään saaneet kuin muutamia mallipiirejä, ja lopulliset myyntiin tulevat piirit loistavat poissaolollaan, kuten myös piirin BIOS ja ajurit. TechEye-sivuston mukaan taustalla on piirien saanto-ongelmat TSMC:n tehtailla. Taiwanilaisten lähteiden mukaan saannot ovat vain muutamien prosenttien luokkaa.

Eric Demers, AMD:n grafiikkaosaston teknologiajohtaja, kertoi aiemmin TFE-konferenssissa japanilaiselle PC Watch -sivustolle, että uuteen arkkitehtuuriin siirtyminen on riskialtis muutos piirin koon ja time-to-market-ajoituksen takia. Nousevien kustannuksien ja piirin koon kasvun takia myöhästyminen aikataulusta voi olla hyvin mahdollista, ja tämän takia AMD on päättänyt tuoda uuden arkkitehtuurin ensimmäisenä high end -kategoriaan, jossa hinta ja julkaisuaikataulu eivät ole yhtä kriittisiä kuin esimerkiksi Barts-piiriä käyttävällä Radeon HD 6800-sarjalla, jonka myyntimäärät ovat merkittävästi suuremmat.
Uusien GeForce GTX 580 ja Radeon HD 6900 -sarjan näytönohjaimien lopullinen saatavuus paljastuu jouluun mennessä, mutta jos uudet huhut osoittautuvat todeksi, saattaakin käydä niin, että GTX 580 on helposti saatavilla, kun taas Cayman on kokonaan kadoksissa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille