Hitachi ja NEDO kehittävät mikroaaltoavusteista tallennusta

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Hitachi ja NEDO kehittävät mikroaaltoavusteista tallennusta
Hitachi ja NEDO ovat ilmoittaneet kehittävänsä yhteistyössä magneettisen tallennuksen tekniikkaa, jossa käytetään apuna korkeataajuuksista magneettikenttää. Tekniikkaa kutsutaan mikroaaltoavusteiseksi magneettiseksi tallennukseksi.

Teknologian toivotaan lisäävän selvästi kovalevyjen tallennuskapasiteettia. Arvelujen mukaan kapasiteetti voi kuusinkertaistua. Käytännössä tämä mahdollistaisi 18 teratavun tallennustilan perinteisissä 3,5 tuuman kovalevyissä, joissa on neljä kiekkoa.

Mikroaaltoavusteissa tallennuksessa on kyse siitä, että korekataajuuksinen magneettikenttä kohdennetaan pienelle alueelle tallennusmediassa, mikä helpottaa paljon tiedon magneettista tallentamista. NEDO ja Hitachi aikovat kehittää nyt luku- ja kirjoituspään, joka tuottaa korkeataajuuksista magneettikenttää STO-tekniikan avulla (spin torque oscillator). Kokeellisten testien mukaan tekniikka on tuottanut hyvää laatua datan kirjoittamisessa.

Ennen tätä mikroaaltoavusteisuutta on esitelty vain tietokonesimulaatioina. Hitachinja NEDOn suurimpana haasteena on pakata tekniikka niin pieneen tilaan, että sitä voidaan käyttää kovalevyissä. Toistaiseksi julkaistut tutkimukset mikroaaltoavusteisesta tallentamisesta ovat olleet lupaavia ja tekniikka saadaan kaupalliseen käyttöön lähitulevaisuudessa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille