Core i7-990X ilmestynyt hintavertailupalveluun

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

Core i7-990X ilmestynyt hintavertailupalveluun
Monet PC-harrastajat odottavat jo kuumeisesti Intelin tulevia Sandy Bridge -prosessoreja, mutta Intel aikoo julkaista vielä ennen niitä uuden Westmere-pohjaisen lippulaivamallin.

Jo jonkin aikaa tiedossa ollut Core i7-990X on ilmestynyt itävaltalaiseen hintavertailupalveluun. Palvelu ei vielä listaa ainuttakaan verkkokauppaa, jossa prosessoria myytäisiin. Prosessorin ilmestyminen palveluun antaa kuitenkin viitteitä siitä, että prosessori julkaistaan muutaman viikon sisällä. Hintaa ei luonnollisestikaan ole palvelussa, mutta vanhojen konventioiden perusteella prosessorin suositushinta on 999 dollaria.

Kuusiytiminen 990X EE korvaa Core i7-980X EE -mallin. Mitään mullistavaa tulevassa huippuprosessorissa ei ole aiempiin malleihin verrattuna. Ainoastaan kellotaajuutta on nostettu 3,46 gigahertsiin ja maksimitaajuus Turbo Boostin kanssa on 3,73 gigahertsiä.

Se mitä 990X:ltä voisi odottaa on, että sen julkaisu laskee Core i7-970:n ja 980:n hintoja.

2 kommenttia

Zo3L
Mikäköhän järki tässäkin on? i7-980X kellottuu 3,46Ghz helposti, turha siitä on mitään maksaa.
nebula000
Tässä on se järki, että nyt intelillä on käsissään kasa parempia gulftowneja kuin mitä 980x-mallissa on, voidaan siis tuoda parempi malli markkinoille (kuten siis tiedetään, mikropiirejä valmistettaessa syntyy epäidenttisiä yksilöitä, joiden sähköiset ominaisuudet poikkeavat hieman toisistaan). 990x maksimikellot todennäköisesti reilusti 980x paremmat. Samoin toimii kaiketi pienemmillä jännitteillä (samalla kellotaajuudella) kuin 980x. 990x julkaistaan samasta syystä kuin aina julkaistaan pienempikellotaajuuksisia ja suurempikellotaajuksisia prosessoreita. Esim. C2D E8500 ei kellotu laisinkaan samoihin lukemiin kuin E8600. Vakiona kellojen erot ovat vain tuon samat 133Mhz.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille