Yksityiskohtia Intelin tulevasta Core i3 -mallista

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Yksityiskohtia Intelin tulevasta Core i3 -mallista
Ensimmäiset tiedot Intelin Sandy Bridge -arkkitehtuuriin perustuvasta Core i3 -mallista on vuotanut julkisuuteen. Huhuihin erikoistunut Fudzilla-sivusto on saanut käsiinsä Core i3 2100T -mallin tiedot. Halvempiin hintaluokkiin suunnatun mallin mielenkiintoisin ominaisuus on sen vain 35 watin TDP-arvo.

Core i3 2100T sisältää kaksi 2,5 GHz:n taajuudella toimivaa prosessoriydintä ja se tukee Intelin Hyper-Threading-tekniikkaa, jolla kaksi ydintä voi suorittaa neljää säiettä samanaikaisesti. Fudzillan tietojen mukaan prosessori on varustettu hyvänkokoisella 3MB välimuistilla. Prosessorin ytimen yhteyteen rakennetu näytönohjain pyörii 650 MHz:n taajudella ja TURBO-ominaisuuden ansiosta se kiihdyttää tarpeen vaatiessa 1100 MHz:n asti.

Vaikka i3 2100T -mallin tehot eivät riitä raskaampaan työpöytäkäyttöön, sen pienestä lämmöntuotosta on hyötyä esimerkiksi tiiviisti pakattujen All-in-One-tietokoneiden sisuksissa. Helposta jäähtyvyydestä hyötyvät myös kotiteatterisysteemit, joissa i3-sarjan Atomeita suuremmsta tehosta on hyötyä teräväpiirtovideon pyörittämisessä.

Toisaalta ennakkotietojen mukaan AMD:n tulevan Zacate-prosessorin TDP-arvo on vain 18 wattia ja 3D-suorituskyky saattaa olla jopa parempi, kuin tulevissa low-end Sandy Bridge -malleissa.

1 kommentti

ArskaVi
Kyllä nämä Sandy Bridgen ominaisuudet ovat jo laajemminkin tiedossa. Niitä voi katsella esim. Wikipediasta.
http://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge_%28microarchitecture%29

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille