Video: katsaus Sandy Bridgen myötä saapuvaan UEFI-järjestelmään

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Video: katsaus Sandy Bridgen myötä saapuvaan UEFI-järjestelmään
Ruotsalainen SweClockers on saanut käsiinsä Intelin uuden Sandy Bridge -prosessorin ja siihen sopivan UEFI-käynnistysjärjestelmää tukevan Asuksen emolevyn, jota esitellään videolla. UEFI on tarkoitettu nykyisen ikivanhan BIOSin korvaajaksi. Näkyvimmät muutokset ovat aluksi käynnistyksen nopeutus ja graafinen käyttöliittymä vanhan tekstipohjaisen sijaan.

Modernin ulkoasun lisäksi UEFI mahdollistaa esimerkiksi käyttöjärjestelmän käynnistämisen yli 2 teratavun kiintolevyiltä. UEFI parantaa myös tukea esimerkiksi koneen käynnistämiselle verkosta kiintolevyn sijaan. Se tukee myös natiivisti 32- ja 64-bittistä muistiosoitusta.

Ylikellottajien kannalta mielenkiintoinen ominaisuus on mahdollisuus asentaa järjestelmään laajennuksia, mikä käytännössä mahdollistaa esimerkiksi testien ajamisen ilman työlästä käyttöjärjestelmän käynnistämistä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille