Nvidia GTX 580 tuo lisätehoa pienemmällä virrankulutuksella ja melutasolla

Kirjoittaja Panu Roivas,

Nvidia GTX 580 tuo lisätehoa pienemmällä virrankulutuksella ja melutasolla
Italialainen news4it on julkaissut Nvidian esittelykaavioita tulevasta GTX 580 -näytönohjaimesta.

Jo aiemmin vuodettujen suorituskykylukemien lisäksi kolme ennen julkaisematonta kaaviota on nyt ilmestynyt verkkoon. Esittelydiat ovat oletetusti Nvidian omaa materiaalia, joissa uutta näytönohjainta testataan muun muassa SLI-kokoonpanossa AMD:n 5870 CrossFire -kokoonpanoa vastaan. Testien mukaan GTX 580 SLI voittaa CrossFire-kokoonpanon suuremmalla erolla kuin yksittäisten korttien vertailussa, mikä viittaisi SLI:n parempaan skaalautuvuuteen. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, ettei GeForce GTX 580 oikea kilpailija ole Radeon HD 5870, vaan tuleva Radeon HD 6970.

SLI-tulosten lisäksi Nvidia mainostaa myös energiatehokkuuden parantumista. GTX 580 on Nvidian mittausten mukaan noin 1,3 kertaa tehokkaampi per watti verrattuna virtasyöpöksi parjattuun GTX 480 -ohjaimeen. Myös meluntuoton pitäisi olla huomattavasti pienempi, ollen suunnilleen samaa tasoa GTX 285:n kanssa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille